HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/YFnLxOx1rq3hu-NUXgmu/81e0197634d68704c94a3b6b02848f.jpeg)
Forrás: FB: mňami yummy
Vaníliakrémes szelet
Recept a legjobb házi krémesre, amely leveles tésztából készül.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
12
Az úton:
- 500 g Levél út
- 1 db Tojás a harmadik úton
A krémhez:
- 500 ml Tej
- 2 db Vanília pudingok
- 130 g Cukor
- 200 g vaj
Habverőre:
- 2 db Porhűtők
- 300 ml hideg tej
- 1 db tejszínhab keményítő
Eszközök
- porcukor
HIRDETŐ
Eljárás
80 perc.
1. Lépés
Ossza ketté a tésztát, nyújtsa ki a tepsinagyságig és süssön aranybarnára. A sütés után vágja le a széleket.
2. Lépés
A krém elkészítéséhez főzzön pudingot cukorral a csomagoláson található utasítások szerint, majd a meleg pudinghoz adjon hozzá vajat és keverje össze.
3. Lépés
Kenje krémet a kihűlt tésztára.
4. Lépés
A tejszínhabot porhábosítóval készítjük, amit hideg tejjel és merevítővel verünk fel.
5. Lépés
A krémre tejszínhabot kenünk, majd ráhelyezzük a második tésztát.
6. Lépés
A krémeset porcukorral megszórjuk.