Forrás: Pixabay
Végső kávé ízesítésű vajcukormáz
Miért ne emelné tortáit és süteményeit a következő szintre ezzel a krémes, ízletes kávévajas mázzal? Ez a vaj, porcukor és eszpresszópor tökéletes keveréke, amely finom és gazdag kávéízzel gazdagítja a sütemények ízét. Ráadásul könnyen elkészíthető, így ha szereted a kávét és a süteményeket, ez a mázrecept csak neked való!
Hozzávalók
- 1⁄2 csésze Sótlan vaj, lágyítva
- 1 teáskanál Instant eszpresszópor
- 11⁄2 EL Tej
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 3 csészék Porcukor
Eljárás
Egy nagy tálban verjük simára és krémesre a vajat.
Egy kis tálban oldja fel az eszpresszóport egy evőkanál tejben.
Öntse a feloldott eszpresszót a vajjal együtt a nagy tálba, és adja hozzá a vaníliakivonatot.
Lassú sebességgel kezdjük és fokozatosan növeljük a sebességet, és addig verjük, amíg jól be nem keveredik.
Kezdje el hozzáadni a porcukrot, egyszerre 1 csészével, és folytassa a verést. Minden csésze után ellenőrizze az állagot és az ízt.
Ha sűrűbb mázra van szükséged, adj hozzá még porcukrot. Ha hígabb cukormázat szeretne, adjon hozzá egy kis plusz tejet.
Amint az összes cukrot belekeverte, és elérte a kívánt állagot és ízt, a cukormáz készen áll a felhasználásra.