HIRDETŐ

Zamatos, fűszeres Dinsztelt paprika télire

A dinsztelt paprika téli verziója bővelkedik zamatos, fűszeres ízben, és dúsíthatja téli leveseit, pörkölteseit. Konzervált formában hosszabb ideig tárolható és a hideg hónapokban is fogyasztható.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 kg kápia paprika Hozzáadott
  • 500 ml étolaj (szőlőmag, vagy olíva) Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 4 evőkanál őrölt piros paprika Hozzáadott
  • 1 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 2 teáskanál Hozzáadott
  • 2 dl száraz fehérbor Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Mossuk meg a paprikákat, tisztítsuk meg a magjuktól, és vágjuk 1 cm széles és hosszú csíkokra.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra.

3. Lépés

Nagy lábosban melegítsük fel az olajat, s dinszteljük meg benne a hagymát és a fokhagymát, amíg aranybarna nem lesz.

4. Lépés

Adjuk hozzá a őrölt pirospaprikát, sót, cukrot és a bort, majd jól keverjük össze.

5. Lépés

Ezután adjuk hozzá a paprikát, majd főzzük 2 és fél órán keresztül, közbeni folyamatos kevergetéssel.

6. Lépés

Az elkészült paprikához adjunk hozzá a citrom levét, majd keverjük át.

7. Lépés

A forró paprikát töltsük bele a tiszta, előmelegített befőttes üvegekbe, majd zárjuk le őket.

8. Lépés

Helyezzük vízfürdőbe, és így pasztőrözzük 15-20 percig.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új