HIRDETŐ
Zöldbabfőzelék
A zöldbabfőzelék igazi magyar klasszikus. Friss, zöldbabos íze van, és a tejfölös krumpli jól kiegészíti ezt a könnyű, nyári ételt.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 kg zöldbab
- 1 Fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olaj
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- só ízlés szerint
- 1 csipet cukor
- 1 teáskanál ecet
- 2 dl tejföl
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
A zöldbabot megmossuk, majd kb. 2-3 cm-es darabokra vágjuk. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát pedig szétzúzzuk.
2. Lépés
Egy nagyobb lábasban felhevítjük az olajat, majd beledobjuk a hagymát. Üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a pirospaprikát.
3. Lépés
Beletesszük a zöldbabot, a cukrot, egy csipet sót és az ecetet. Felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi, majd fedő alatt, közepes lángon puhára főzzük.
4. Lépés
Ha a zöldbab már majdnem puha, hozzáöntjük a tejfölt, és addig főzzük tovább, amíg a főzelék kellően besűrűsödik.