HIRDETŐ

Zöldbabfőzelék

A zöldbabfőzelék igazi magyar klasszikus. Friss, zöldbabos íze van, és a tejfölös krumpli jól kiegészíti ezt a könnyű, nyári ételt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg zöldbab Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 3 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 csipet cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál ecet Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A zöldbabot megmossuk, majd kb. 2-3 cm-es darabokra vágjuk. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát pedig szétzúzzuk.

2. Lépés

Egy nagyobb lábasban felhevítjük az olajat, majd beledobjuk a hagymát. Üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a pirospaprikát.

3. Lépés

Beletesszük a zöldbabot, a cukrot, egy csipet sót és az ecetet. Felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi, majd fedő alatt, közepes lángon puhára főzzük.

4. Lépés

Ha a zöldbab már majdnem puha, hozzáöntjük a tejfölt, és addig főzzük tovább, amíg a főzelék kellően besűrűsödik.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új