HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: ailinder

Zöldbors mártás

Ez a zöldbors mártás egyik kedvencem, mivel nem csak finom, hanem egészséges is, és az elkészítése gyorsan, zökkenőmentesen megy. Emlékszem, amikor először készítettem el ezt a mártást, minden összetevőt nagyon aprólékosan válogattam össze a piacon, hogy a végén csak a legfrissebb hozzávalókból dolgozzak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 Csésze zöldbors Hozzáadott
  • 1 Csésze húsleves Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • só és frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Melegítsd elő a serpenyőt közepes hőfokra, majd adj hozzá olívaolajat és vajat. Fontos, hogy várj, amíg a vaj teljesen elolvad és összekeveredik az olajjal - ez adja meg a mártás alapját, segíti az ízek összeérését.

2. Lépés

Dobd bele az apróra vágott hagymát és fokhagymát, pirítsd őket 2-3 percig, amíg aranybarna színűek nem lesznek. Ügyelj rá, hogy ne égjenek oda, különben keserű lesz a mártás.

3. Lépés

Add hozzá a zöldborsot és kicsit pirítsd meg őket is, körülbelül 5 percig. Én szeretem, ha a bors picit roppanós marad, szerintem úgy igazán finom.

4. Lépés

Szórd meg a liszttel, folyamatosan keverve, hogy a liszt teljesen belefőjön a borsozott hagymába. Ez segít sűrűíteni a mártást.

5. Lépés

Fokozatosan adagold hozzá a húslevest, folyamatosan keverve, hogy ne legyen csomós. Tejfelet is adhatsz hozzá a gazdagabb ízért.

6. Lépés

Adj hozzá sót és frissen őrölt fekete borsot ízlés szerint. A frissen őrölt bors kiemeli a zöldbors ízét és frissességét.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új