HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: RitaE

Zöldséges húsgombócleves

Az én konyhámból mindig a hagyományos magyar ízek kerülnek elő. A zöldséges húsgombócleves éppen egy klasszikus hazai étel, amit a nagymamámtól tanultam és már évek óta rendszeresen készítek. Különösen a téli hideg napokon ideális, nagyon laktató és nem is kell hozzá sok időt tölteni a konyhában.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g darált hús Hozzáadott
  • 200 g répa Hozzáadott
  • 200 g Petrezselyem Hozzáadott
  • 2 ks közepes burgonya Hozzáadott
  • 1 ks hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • pirospaprika Hozzáadott
  • 2 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Első lépésként fogjuk a darált húst, adjunk hozzá 2 tojást, a zsemlemorzsát, sót, borsot és a pirospaprikát. Ezeket jól keverjük össze, majd hagyjuk állni egy kicsit, hogy az ízek összeérjenek.

2. Lépés

Eközben hámozzuk meg a zöldségeket és vágjuk kis kockákra. A hagymát és a fokhagymát finomra aprítsuk. Egy nagyobb edényben kezdjük el dinsztelni a hagymát, majd adjuk hozzá a zöldségeket is. Fontos, hogy ne hagyjuk megégni, mert akkor keserű lesz az egész leves.

3. Lépés

Ezután öntsük fel vízzel és főzzük körülbelül 20 percig. Közben készítsünk kisebb gombócokat a darált húsból. Ha készen van a zöldség, adjuk hozzá a húsgombócokat. Főzzük további 20 percig, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

4. Lépés

A levest tálaljuk forrón. Próbálja ki ezt a klasszikus, otthoni receptet, biztosan nem fog csalódni! Az ízek harmonikus összhangja minden falatban érezhető lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új