HIRDETŐ

Zsenge zöldborsóleves

Ez a zöldborsóleves egy nagyon finom, nem túl nehéz és gyorsan elkészíthető leves. Friss zöldborsóval és zöldségekkel készül, és ízesítéséhez tejszínnel és petrezselyemmel dolgozunk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g zöldborsó Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 Szál sárgarépa zeller Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt koriander Hozzáadott
  • 1.2 l zöldségalaplé Hozzáadott
  • só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem Hozzáadott
  • 100 ml tejszín Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Mossuk meg alaposan a zöldségeket. Hámozzuk meg a répákat majd aprítsuk fel őket kisebb darabokra. Vágjuk nagyobb kockákra a zellert is.

2. Lépés

Egy serpenyőben hevítsünk fel az olívaolajat. Adjuk hozzá a felaprított vöröshagymát, és pirítsuk meg 2-3 percig, míg üveges lesz.

3. Lépés

Adjuk hozzá a felvágott zellert, répát és fokhagymát, majd fűszerezzük sóval, fekete borssal, őrölt köménnyel és őrölt korianderrel. Keverjük össze az egészet.

4. Lépés

Tegyük hozzá a zöldborsót is az előzőekhez, öntsük fel a zöldségalaplével. Várjuk meg, míg felforr, majd takarjuk le, és közepes lángon főzzük 25 percig, amíg a zöldségek és a zöldborsó teljesen megpuhulnak. Ezután vegyük le a tűzről, és turmixoljuk össze egy botmixerrel. Adjuk hozzá a tejszínt és az apróra vágott petrezselymet is, majd alaposan keverjük össze.

5. Lépés

Az elkészült levest tálalhatjuk frissen vágott petrezselyemmel megszórva, és friss kenyérrel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új