HIRDETŐ

4 sajtos gnocchi

Az egész család szeretni fogja ezt a gazdag és krémes 4 sajtos gnocchi receptet. A laktató gnocchi, az olvadó sajtok és a krémes szósz királyi lakomát teremtenek a tányéron.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g krumpli gnocchi Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma, aprítva Hozzáadott
  • 1 Csésze ricotta sajt Hozzáadott
  • 1 Csésze mozzarella sajt, reszelve Hozzáadott
  • 12 Csésze parmezán sajt, reszelve Hozzáadott
  • 12 Csésze Gorgonzola sajt Hozzáadott
  • 1 Csésze tejföl Hozzáadott
  • só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Friss petrezselyem vagy bazsalikom a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Egy nagy serpenyőben olvasszuk fel a vajat és adjuk hozzá az aprított fokhagymát. Pároljuk, amíg a fokhagyma megpuhul, de vigyázat, ne égjen oda!

2. Lépés

Adjuk hozzá a ricottát, a mozzarellát, a parmezánt, a gorgonzolát és a tejfölt. Keverjük össze őket a vaj és fokhagyma keverékével, és főzzük alacsony hőfokon, amíg a sajtok teljesen megolvadnak, és a szósz krémes lesz.

3. Lépés

Közben egy másik edényben főzzük meg a gnocchit a csomagoláson található útmutató szerint. Amint a gnocchi a víz felszínére úszik, azonnal szűrjük le.

4. Lépés

Öntsük a lecsepegtetett gnocchit a sajtszószba. Keverjük jól össze, hogy a gnocchit minden oldalról bevonja a szósz.

5. Lépés

Fűszerezzük sóval és frissen őrölt fekete borssal.

6. Lépés

Tálaljuk melegen, a tetejét szórjuk meg friss petrezselyemmel vagy bazsalikommal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új