4 sajtos gnocchi
Az egész család szeretni fogja ezt a gazdag és krémes 4 sajtos gnocchi receptet. A laktató gnocchi, az olvadó sajtok és a krémes szósz királyi lakomát teremtenek a tányéron.
Hozzávalók
- 500 g krumpli gnocchi
- 2 evőkanál vaj
- 2 gerezd fokhagyma, aprítva
- 1 Csésze ricotta sajt
- 1 Csésze mozzarella sajt, reszelve
- 1⁄2 Csésze parmezán sajt, reszelve
- 1⁄2 Csésze Gorgonzola sajt
- 1 Csésze tejföl
- só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
- Friss petrezselyem vagy bazsalikom a tálaláshoz
Eljárás
Egy nagy serpenyőben olvasszuk fel a vajat és adjuk hozzá az aprított fokhagymát. Pároljuk, amíg a fokhagyma megpuhul, de vigyázat, ne égjen oda!
Adjuk hozzá a ricottát, a mozzarellát, a parmezánt, a gorgonzolát és a tejfölt. Keverjük össze őket a vaj és fokhagyma keverékével, és főzzük alacsony hőfokon, amíg a sajtok teljesen megolvadnak, és a szósz krémes lesz.
Közben egy másik edényben főzzük meg a gnocchit a csomagoláson található útmutató szerint. Amint a gnocchi a víz felszínére úszik, azonnal szűrjük le.
Öntsük a lecsepegtetett gnocchit a sajtszószba. Keverjük jól össze, hogy a gnocchit minden oldalról bevonja a szósz.
Fűszerezzük sóval és frissen őrölt fekete borssal.
Tálaljuk melegen, a tetejét szórjuk meg friss petrezselyemmel vagy bazsalikommal.