HIRDETŐ

Forrás: Freepik

A legjobb citromos habcsókos sajttorta

Ennek a citromos habcsókos sajttortának az elkészítése legalább annyira élvezetes, mint az elfogyasztása.

HIRDETŐ
TOP 10 szilveszteri sütemények és desszertek

A recept ebben a cikkben található

TOP 10 szilveszteri sütemények és desszertek

Hozzávalók

adagok száma
9

A kéreghez:

  • 112 csészék Graham keksz morzsa Hozzáadott
  • 12 csésze Sótlan vaj, olvasztott Hozzáadott
  • 14 csésze kristálycukor Hozzáadott

A sajttortához:

  • 3 blokkok Krémsajt, lágyított Hozzáadott
  • 1 csésze kristálycukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
  • 3 Tojás Hozzáadott
  • 1 csésze tejföl Hozzáadott
  • Két citrom héja és leve Hozzáadott

A citromtúróhoz:

  • 12 csésze citromlé Hozzáadott
  • 2 kanalak Citromhéj Hozzáadott
  • 12 csésze cukor Hozzáadott
  • 4 tojássárgája Hozzáadott

A habcsókhoz:

  • 4 tojásfehérje Hozzáadott
  • 1 csésze kristálycukor Hozzáadott
  • 12 teáskanál Borkrém Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

240 perc.
1. Lépés

Kezdje azzal, hogy a sütőt 160 °C-ra (320 °F) előmelegíti. Keverjük össze a kekszmorzsát, az olvasztott vajat és a cukrot egy tálban. Ezt a keveréket nyomkodja bele egy 9 hüvelykes rugós forma aljába. Süssük 10 percig, majd tegyük félre.

2. Lépés

A sajttortához győződjön meg róla, hogy a krémsajt jól megpuhult - ez segít csökkenteni a csomósodás esélyét. A krémsajtot, a cukrot és a vaníliakivonatot keverd simára és krémesre. Egyenként add hozzá a tojásokat, és mindegyiket addig keverd, amíg éppen csak el nem keverednek - a túlzásba vitt habverés repedezett felületet eredményezhet. Ha összeállt, egy spatula segítségével óvatosan forgassa bele a tejfölt, a citromhéjat és -levet. Öntsük ezt a kihűlt kéregre.

3. Lépés

Süssük a sajttortát egy órán át. Kapcsolja ki a sütőt, de hagyja a sajttortát még egy órán át csukott ajtóval bent - így kisebb az esélye, hogy a sajttorta összeesik. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni.

4. Lépés

Amíg hűl, készítsük el a citromtúrót. Keverjük össze a citromlevet, a citromhéjat, a cukrot és a tojássárgáját egy serpenyőben, közepes lángon. Folyamatosan keverjük, amíg a keverék besűrűsödik. Szűrje le, hogy eltávolítsa a csomókat - ez a lépés simábbá teszi a túrót. Hagyjuk kihűlni, majd kenjük a kihűlt sajttortára.

5. Lépés

A habcsókhoz a tojásfehérjét, a cukrot és a borkőtejszínt verjük kemény habbá. Ezt kenjük a citromtúróra.

6. Lépés

Tegye a sajttortát a grillsütő alá, amíg a habcsók enyhén megbarnul - figyeljen rá, hogy ne égjen meg. Tálalás előtt kb. 3 órán át hagyjuk a hűtőben hűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új