Forrás: Freepik
A legjobb citromos habcsókos sajttorta
Ennek a citromos habcsókos sajttortának az elkészítése legalább annyira élvezetes, mint az elfogyasztása.
Hozzávalók
A kéreghez:
- 11⁄2 csészék Graham keksz morzsa
- 1⁄2 csésze Sótlan vaj, olvasztott
- 1⁄4 csésze kristálycukor
A sajttortához:
- 3 blokkok Krémsajt, lágyított
- 1 csésze kristálycukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 3 Tojás
- 1 csésze tejföl
- Két citrom héja és leve
A citromtúróhoz:
- 1⁄2 csésze citromlé
- 2 kanalak Citromhéj
- 1⁄2 csésze cukor
- 4 tojássárgája
A habcsókhoz:
- 4 tojásfehérje
- 1 csésze kristálycukor
- 1⁄2 teáskanál Borkrém
Eljárás
Kezdje azzal, hogy a sütőt 160 °C-ra (320 °F) előmelegíti. Keverjük össze a kekszmorzsát, az olvasztott vajat és a cukrot egy tálban. Ezt a keveréket nyomkodja bele egy 9 hüvelykes rugós forma aljába. Süssük 10 percig, majd tegyük félre.
A sajttortához győződjön meg róla, hogy a krémsajt jól megpuhult - ez segít csökkenteni a csomósodás esélyét. A krémsajtot, a cukrot és a vaníliakivonatot keverd simára és krémesre. Egyenként add hozzá a tojásokat, és mindegyiket addig keverd, amíg éppen csak el nem keverednek - a túlzásba vitt habverés repedezett felületet eredményezhet. Ha összeállt, egy spatula segítségével óvatosan forgassa bele a tejfölt, a citromhéjat és -levet. Öntsük ezt a kihűlt kéregre.
Süssük a sajttortát egy órán át. Kapcsolja ki a sütőt, de hagyja a sajttortát még egy órán át csukott ajtóval bent - így kisebb az esélye, hogy a sajttorta összeesik. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Amíg hűl, készítsük el a citromtúrót. Keverjük össze a citromlevet, a citromhéjat, a cukrot és a tojássárgáját egy serpenyőben, közepes lángon. Folyamatosan keverjük, amíg a keverék besűrűsödik. Szűrje le, hogy eltávolítsa a csomókat - ez a lépés simábbá teszi a túrót. Hagyjuk kihűlni, majd kenjük a kihűlt sajttortára.
A habcsókhoz a tojásfehérjét, a cukrot és a borkőtejszínt verjük kemény habbá. Ezt kenjük a citromtúróra.
Tegye a sajttortát a grillsütő alá, amíg a habcsók enyhén megbarnul - figyeljen rá, hogy ne égjen meg. Tálalás előtt kb. 3 órán át hagyjuk a hűtőben hűlni.