HIRDETŐ

Forrás: FB: Hungarian Traditional Food

A legjobb francia saláta

A francia saláta az ünnepek elmaradhatatlan része. Krumpli, zöldségek, majonéz és némi hússal ízesítve tökéletes izélményt nyújt. Kísérőfogásként is tálalható, de önmagában is remek étel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Főtt alapanyagok

  • 500 g burgonya Hozzáadott
  • 200 g répa Hozzáadott
  • 200 g zeller Hozzáadott
  • 200 g vörös hagyma Hozzáadott
  • 200 g csirkemell Hozzáadott

Majonéz

  • 200 g majonéz Hozzáadott
  • 100 g tejföl Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet fehérbors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A burgonyát, répát, zellert és a hagymát megfőzzük.

2. Lépés

A csirkemellet is megfőzzük, majd felkockázzuk.

3. Lépés

A zöldségeket és a hagymát is felkockázzuk.

4. Lépés

A zöldségeket, hagymát és csirkemellet összekeverjük.

5. Lépés

A majonézt összekeverjük a tejföllel, majd sóval és borssal ízesítjük.

6. Lépés

A majonézes keveréket a zöldséges-húsos keverékhez adjuk, alaposan összekeverjük.

7. Lépés

A kész franciasalátát hűtőben hagyjuk pihenni néhány órát, hogy az ízek összeérjenek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új