HIRDETŐ
Forrás: FB: Hungarian Traditional Food
A legjobb francia saláta
A francia saláta az ünnepek elmaradhatatlan része. Krumpli, zöldségek, majonéz és némi hússal ízesítve tökéletes izélményt nyújt. Kísérőfogásként is tálalható, de önmagában is remek étel.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
Főtt alapanyagok
- 500 g burgonya
- 200 g répa
- 200 g zeller
- 200 g vörös hagyma
- 200 g csirkemell
Majonéz
- 200 g majonéz
- 100 g tejföl
- 1 csipet só
- 1 csipet fehérbors
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
A burgonyát, répát, zellert és a hagymát megfőzzük.
2. Lépés
A csirkemellet is megfőzzük, majd felkockázzuk.
3. Lépés
A zöldségeket és a hagymát is felkockázzuk.
4. Lépés
A zöldségeket, hagymát és csirkemellet összekeverjük.
5. Lépés
A majonézt összekeverjük a tejföllel, majd sóval és borssal ízesítjük.
6. Lépés
A majonézes keveréket a zöldséges-húsos keverékhez adjuk, alaposan összekeverjük.
7. Lépés
A kész franciasalátát hűtőben hagyjuk pihenni néhány órát, hogy az ízek összeérjenek.