HIRDETŐ

Forrás: rimmabondarenko from Canva

A legjobb karácsonyi puncs

A legjobb karácsonyi puncs receptje, amit minden évben főzök.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1 palack Vörösbor Hozzáadott
  • 1 Csésze Narancslé Hozzáadott
  • 200 ml brandy Hozzáadott
  • 100 g Barna cukor Hozzáadott
  • 1 darab narancs Hozzáadott
  • 1 darab citrom Hozzáadott
  • 2 darab Fahéj Hozzáadott
  • 5 darab szegfűszeg Hozzáadott
  • Egy darab szerecsendió Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy egy üveg vörösbort egy nagy fazékba öntünk. Adjuk hozzá a narancslevet, és közepes lángon főzzük fel.

2. Lépés

Ha az édes italokat kedveli, adjon hozzá több gyümölcslevet. Öntsük bele a brandyt, és szórjuk bele a barna cukrot. Én szívesebben használok brandyt ehhez a recepthez, mert egyedülállóan mély ízt és aromát ad a puncsnak.

3. Lépés

Adjuk hozzá a narancs- és citromdarabokat a láboshoz. Fontos, hogy a héjat is hozzáadjuk, mivel ez adja meg a puncsnak a szükséges kesernyésséget, amely tökéletesen kiegyensúlyozza az édességet. Adjuk hozzá a fahéjat, a szegfűszeget és a szerecsendiót. Ne féljünk kísérletezni a sok fűszerrel, de ne feledjük, hogy a szerecsendió elég erős, ezért csak egy kevés is elég.

4. Lépés

Hagyja a puncsot alacsony hőfokon főni körülbelül 15-20 percig. Fontos, hogy lassan főjön, hogy az összes íz és aroma szépen összekeveredjen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új