Forrás: rimmabondarenko from Canva
A legjobb karácsonyi puncs
A legjobb karácsonyi puncs receptje, amit minden évben főzök.
Hozzávalók
- 1 palack Vörösbor
- 1 Csésze Narancslé
- 200 ml brandy
- 100 g Barna cukor
- 1 darab narancs
- 1 darab citrom
- 2 darab Fahéj
- 5 darab szegfűszeg
- Egy darab szerecsendió
Eljárás
Kezdjük azzal, hogy egy üveg vörösbort egy nagy fazékba öntünk. Adjuk hozzá a narancslevet, és közepes lángon főzzük fel.
Ha az édes italokat kedveli, adjon hozzá több gyümölcslevet. Öntsük bele a brandyt, és szórjuk bele a barna cukrot. Én szívesebben használok brandyt ehhez a recepthez, mert egyedülállóan mély ízt és aromát ad a puncsnak.
Adjuk hozzá a narancs- és citromdarabokat a láboshoz. Fontos, hogy a héjat is hozzáadjuk, mivel ez adja meg a puncsnak a szükséges kesernyésséget, amely tökéletesen kiegyensúlyozza az édességet. Adjuk hozzá a fahéjat, a szegfűszeget és a szerecsendiót. Ne féljünk kísérletezni a sok fűszerrel, de ne feledjük, hogy a szerecsendió elég erős, ezért csak egy kevés is elég.
Hagyja a puncsot alacsony hőfokon főni körülbelül 15-20 percig. Fontos, hogy lassan főjön, hogy az összes íz és aroma szépen összekeveredjen.