HIRDETŐ

Forrás: eZeePics Studio for iStockPhotos

A legjobb lédús vegán almás pite morzsával

Ez a csodálatos vegán almás pite az egyik kedvenc receptem. A pite nedves, édes, szép ropogós héjjal és az alma és a fahéj megnyugtató ízével. Egyszerű recept, de az eredmény egyszerűen lenyűgöző. Tökéletes az almaszezonban, vagy bármelyik nap, amikor egy finom desszertre vágyik a kávé mellé.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10

A tésztához:

  • 250 g liszt Hozzáadott
  • 150 g nádcukor Hozzáadott
  • 1 Teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 12 Teáskanál Hozzáadott
  • 120 ml napraforgóolaj Hozzáadott
  • 100 ml Növényi tej (én a mandulatejet részesítem előnyben ehhez a recepthez) Hozzáadott

A töltelékhez:

  • 5 közepes méret alma Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • 1 Tablespoon nádcukor Hozzáadott

A morzsához:

  • 100 g liszt Hozzáadott
  • 50 g nádcukor Hozzáadott
  • 60 g Kókuszolaj (szilárd) Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Fahéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A vegán almás pite receptjének megsütéséhez először készítse el a tölteléket az alma hámozásával, magházának eltávolításával és vékonyan felszeletelésével. Tegyük az almaszeleteket egy tálba, és keverjük össze a fahéjjal és a cukorral. Hagyja őket félre, hogy a leve ki tudjon jönni.

2. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, és egy sütőformát (én mindig egy 24 cm átmérőjű tortaformát használok) kenjünk ki egy kis olajjal.

3. Lépés

A tésztához: egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót. Ezután adjuk hozzá az olajat és a növényi tejet, és gyúrjuk össze az egészet jól. A tésztának puhának, de nem ragadósnak kell lennie.

4. Lépés

Nyomja a tésztát az előkészített sütőformába, és formázzon belőle peremet. Ezután egyenletesen eloszlatjuk a tésztán az almás tölteléket.

5. Lépés

A morzsához: Keverjük össze a lisztet, a cukrot és a fahéjat egy tálban. Dolgozza bele az ujjaival a szilárd kókuszolajat, amíg morzsákat nem képez. A morzsát egyenletesen oszlassuk el az almás tölteléken.

6. Lépés

Süsse a vegán almás pitét az előmelegített sütőben kb. 45 percig, vagy amíg a morzsa szép aranyszínű nem lesz. Opcionálisan szórja meg porcukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új