HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Veganamente

A legjobb pástétom

Saját recept alapján készül az én verzióm a házi pástétomból, amit igazán nagy örömmel osztok meg veletek. A rendszeres pástétom-imádó vagyok, aki különös hangsúlyt fektet az ízekre és minőségre. Sokszor és szívesen készítem, hiszen egyszerű, gyors és fenségesen finom, főként, ha friss kenyeret talál az ember mellette.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 500 g sertésmáj Hozzáadott
  • 200 g füstölt szalonna Hozzáadott
  • 2 Fej hagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először is, vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát, valamint a szalonnát is daraboljuk fel. Itt egy tipp: ha szereted az intenzívebb ízeket, használj füstölt szalonnát. Egy nagy serpenyőben pirítsuk meg a szalonnát. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát.

2. Lépés

A májat is vágjuk apró darabokra, majd adjuk a serpenyőbe, ha a hagyma már üveges. Fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával és köménnyel. Itt van egy apró trükk: ha ízletes és zamatos pástétomot akarsz, ne spórolj a fűszerekkel!

3. Lépés

őzzük közepes lángon, amíg a máj meg nem puhul. Ha készen van, hagyjuk kihűlni, majd tegyük robotgépbe vagy turmixgépbe és pürésítsük simára. Adjuk hozzá az aprított petrezselymet, majd alaposan keverjük össze. Egy személyes ajánlásom: ha szereted a friss ízeket, mindig használj friss petrezselymet.

4. Lépés

Az elkészült pástétomot tedd tálba és hűtsd le. Mínimum egy órát hagyjuk a hűtőben, de ha türelmes vagy, akkor hagyd ott éjszakára. Így az ízek jobban összeérnek és sokkal zamatosabb lesz a végeredmény.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új