Forrás: Pixabay: Veganamente
A legjobb pástétom
Saját recept alapján készül az én verzióm a házi pástétomból, amit igazán nagy örömmel osztok meg veletek. A rendszeres pástétom-imádó vagyok, aki különös hangsúlyt fektet az ízekre és minőségre. Sokszor és szívesen készítem, hiszen egyszerű, gyors és fenségesen finom, főként, ha friss kenyeret talál az ember mellette.
Hozzávalók
- 500 g sertésmáj
- 200 g füstölt szalonna
- 2 Fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 teáskanál őrölt kömény
- só, bors ízlés szerint
- 1 csokor Petrezselyem
Eljárás
Először is, vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát, valamint a szalonnát is daraboljuk fel. Itt egy tipp: ha szereted az intenzívebb ízeket, használj füstölt szalonnát. Egy nagy serpenyőben pirítsuk meg a szalonnát. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
A májat is vágjuk apró darabokra, majd adjuk a serpenyőbe, ha a hagyma már üveges. Fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával és köménnyel. Itt van egy apró trükk: ha ízletes és zamatos pástétomot akarsz, ne spórolj a fűszerekkel!
őzzük közepes lángon, amíg a máj meg nem puhul. Ha készen van, hagyjuk kihűlni, majd tegyük robotgépbe vagy turmixgépbe és pürésítsük simára. Adjuk hozzá az aprított petrezselymet, majd alaposan keverjük össze. Egy személyes ajánlásom: ha szereted a friss ízeket, mindig használj friss petrezselymet.
Az elkészült pástétomot tedd tálba és hűtsd le. Mínimum egy órát hagyjuk a hűtőben, de ha türelmes vagy, akkor hagyd ott éjszakára. Így az ízek jobban összeérnek és sokkal zamatosabb lesz a végeredmény.