HIRDETŐ
Forrás: FB: Varenie je radosť
A legjobb tojássárgája szeletek
Hagyományos recept tojássárgájára, amely alkalmas bármilyen alkalomra.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
12
Eszközök
- 250 g vaj
- 200 g porcukor
- 250 g dió
- 150 g félig durva liszt
- 3 kanalak sütőpor
- 6 db tojásfehérje
Sárgájú máz:
- 6 db tojássárgája
- 250 g porcukor
Díszítéshez:
- főzőcsokoládé
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
A vajat habosra verjük a porcukorral.
2. Lépés
Fokozatosan adjuk hozzá a lisztet, a diót és a sütőport.
3. Lépés
A tojásfehérjékből kemény habot verünk, amit óvatosan a tésztába keverünk.
4. Lépés
A tésztát egy vajjal kikent és liszttel megszórt tepsibe öntjük.
5. Lépés
A süteményt előmelegített sütőben sütjük körülbelül 25 percig 180°C-on.
6. Lépés
A tojássárgáját cukorral simára keverjük.
7. Lépés
Vegyük ki a süteményt a sütőből és még forrón meglocsoljuk a tojássárgája öntettel.
8. Lépés
A kihűlt sárgarépa-szeleteket leöntjük csokoládéval.