HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

A legnagyobb gondossággal elkészített Gianni pizza

A Gianni pizza egy igazán összetett, finom pizza, melyet a legnagyobb gondossággal kell elkészíteni. Az olasz eredetű recept számtalan izgalmas hozzávalót tartalmaz, melyek minden egyes falatban felfedezhetőek. Francescana Massimo, Michelin-csillagos séf alkotta meg ezt a receptet, és bár az elkészítése hosszabb időt vesz igénybe, az eredmény minden fáradságot megéri.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

A tésztához:

  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 350 ml víz Hozzáadott
  • 2 g élesztő Hozzáadott
  • 10 g Hozzáadott
  • 20 g olívaolaj Hozzáadott

A szószhoz:

  • 400 g konzervelt paradicsom Hozzáadott
  • 1 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • só és frissen őrölt bors ízlés szerint Hozzáadott

A feltéthez:

  • 250 g mozzarella Hozzáadott
  • 100 g sonka Hozzáadott
  • 100 g gomba Hozzáadott
  • 50 g olajbogyó Hozzáadott
  • 50 g articsóka szív Hozzáadott
  • 2 evőkanál kapribogyó Hozzáadott
  • Reszelt parmezán és olívaolaj a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A tészta elkészítése: Keverjük össze a lisztet a vízzel egy nagy tálban. Adjuk hozzá az élesztőt, és keverjük tovább, majd adjuk hozzá a sót és végül az olívaolajat.

2. Lépés

Gyúrjuk össze a tésztát, majd fedjük le, és hagyjuk 1,5 órát pihenni.

3. Lépés

A szószhoz: Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, adjuk hozzá a fokhagymát, majd a konzervelt paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Főzzük 15 percig, majd hagyjuk kihűlni.

4. Lépés

A feltét előkészítéséhez: Szeleteljük fel a mozzarellát, a sonkát, a gombát, az articsóka szíveket és az olajbogyókat.

5. Lépés

Nyújtsuk ki a tésztát a kívánt méretre, majd kanalazzuk rá a szószt. Tegyük rá a feltéteket, és szórjuk meg a kapribogyóval.

6. Lépés

Előmelegített, 200°C-os sütőben süssük 10-15 percig, majd szórjuk meg reszelt parmezánnal, és locsoljuk meg olívaolajjal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új