Forrás: Pixabay
A legnagyobb gondossággal elkészített Gianni pizza
A Gianni pizza egy igazán összetett, finom pizza, melyet a legnagyobb gondossággal kell elkészíteni. Az olasz eredetű recept számtalan izgalmas hozzávalót tartalmaz, melyek minden egyes falatban felfedezhetőek. Francescana Massimo, Michelin-csillagos séf alkotta meg ezt a receptet, és bár az elkészítése hosszabb időt vesz igénybe, az eredmény minden fáradságot megéri.
Hozzávalók
A tésztához:
- 500 g liszt
- 350 ml víz
- 2 g élesztő
- 10 g só
- 20 g olívaolaj
A szószhoz:
- 400 g konzervelt paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- só és frissen őrölt bors ízlés szerint
A feltéthez:
- 250 g mozzarella
- 100 g sonka
- 100 g gomba
- 50 g olajbogyó
- 50 g articsóka szív
- 2 evőkanál kapribogyó
- Reszelt parmezán és olívaolaj a tálaláshoz
Eljárás
A tészta elkészítése: Keverjük össze a lisztet a vízzel egy nagy tálban. Adjuk hozzá az élesztőt, és keverjük tovább, majd adjuk hozzá a sót és végül az olívaolajat.
Gyúrjuk össze a tésztát, majd fedjük le, és hagyjuk 1,5 órát pihenni.
A szószhoz: Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, adjuk hozzá a fokhagymát, majd a konzervelt paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Főzzük 15 percig, majd hagyjuk kihűlni.
A feltét előkészítéséhez: Szeleteljük fel a mozzarellát, a sonkát, a gombát, az articsóka szíveket és az olajbogyókat.
Nyújtsuk ki a tésztát a kívánt méretre, majd kanalazzuk rá a szószt. Tegyük rá a feltéteket, és szórjuk meg a kapribogyóval.
Előmelegített, 200°C-os sütőben süssük 10-15 percig, majd szórjuk meg reszelt parmezánnal, és locsoljuk meg olívaolajjal.