A tökéletes piskótatekercs: a finom és lágy
A piskótatekercs egy klasszikus és nagyon finom sütemény, ami tökéletes választás édesszájúaknak.
Hozzávalók
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 250 g tejföl
- 250 g mascarpone sajtkrém
- 1 evőkanál vaníliakivonat
- 1⁄2 Csésze lekvár vagy más ízlés szerinti töltelék
- 1⁄4 Csésze darált dió
- 1⁄4 Csésze porcukor
Eljárás
Keverj össze 6 tojássárgáját és 6 evőkanál cukrot egy nagyméretű tálban, amíg a keverék világos és habos lesz.
Adj hozzá 6 evőkanál lisztet és alaposan keverd össze.
Verj fel 6 tojásfehérjét egy másik tálban, amíg kemény habot kapsz.
Óvatosan forgasd bele a tojásfehérjés habot a lisztes tésztába.
Öntsd a tésztát egy 25x38 cm-es tepsibe, amelyet előzőleg kibélelt sütőpapírral.
Süsd 180 fokon 12-15 percig, amíg a piskóta aranybarna és puha lesz. Hagyd hűlni.
Keverj össze 250g tejfölt, 250g mascarpone sajtkrémet, 4 evőkanál porcukrot és 1 evőkanál vaníliakivonatot egy tálban.
A piskótát vágd két egyenlő részre.
Az egyik piskótát kend belekvárral (vagy más ízlés szerinti töltelékkel), és a tetejét kend be a sajtkrémmel.
Helyezd a másik piskótát a tetejére, és díszítsd darált dióval és porcukorral.
Tegye a hűtőbe legalább 2 órára, hogy a krém megdermedjen, mielőtt szeletelni és tálalni.