HIRDETŐ

A tökéletes piskótatekercs: a finom és lágy

A piskótatekercs egy klasszikus és nagyon finom sütemény, ami tökéletes választás édesszájúaknak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
3
  • 6 tojás Hozzáadott
  • 6 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 6 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 250 g tejföl Hozzáadott
  • 250 g mascarpone sajtkrém Hozzáadott
  • 1 evőkanál vaníliakivonat Hozzáadott
  • 12 Csésze lekvár vagy más ízlés szerinti töltelék Hozzáadott
  • 14 Csésze darált dió Hozzáadott
  • 14 Csésze porcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Keverj össze 6 tojássárgáját és 6 evőkanál cukrot egy nagyméretű tálban, amíg a keverék világos és habos lesz.

2. Lépés

Adj hozzá 6 evőkanál lisztet és alaposan keverd össze.

3. Lépés

Verj fel 6 tojásfehérjét egy másik tálban, amíg kemény habot kapsz.

4. Lépés

Óvatosan forgasd bele a tojásfehérjés habot a lisztes tésztába.

5. Lépés

Öntsd a tésztát egy 25x38 cm-es tepsibe, amelyet előzőleg kibélelt sütőpapírral.

6. Lépés

Süsd 180 fokon 12-15 percig, amíg a piskóta aranybarna és puha lesz. Hagyd hűlni.

7. Lépés

Keverj össze 250g tejfölt, 250g mascarpone sajtkrémet, 4 evőkanál porcukrot és 1 evőkanál vaníliakivonatot egy tálban.

8. Lépés

A piskótát vágd két egyenlő részre.

9. Lépés

Az egyik piskótát kend belekvárral (vagy más ízlés szerinti töltelékkel), és a tetejét kend be a sajtkrémmel.

10. Lépés

Helyezd a másik piskótát a tetejére, és díszítsd darált dióval és porcukorral.

11. Lépés

Tegye a hűtőbe legalább 2 órára, hogy a krém megdermedjen, mielőtt szeletelni és tálalni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új