HIRDETŐ

Forrás: canva

Áfonyakrémleves

Jó étvágyat kívánok hozzá! A saját tapasztalataim szerint ez a leves garantáltan nagy sikert arat majd mind a gyerekek, mind a felnőttek körében.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g Áfonya Hozzáadott
  • 1 l tej Hozzáadott
  • 2 evőkanál önserkentő liszt Hozzáadott
  • 4 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • Tejszín a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Előkészítés: Az áfonyát alaposan mossuk meg! Hasznos, ha egy részét külön tegyük, mert így tálaláskor extra áfonyával díszíthetjük majd a levest.

2. Lépés

Főzés: Egy lábasban felmelegítem a tejet, majd belekeverem az áfonyát. Összehozom a lisztet, a cukrot és a sót, majd ezt a keveréket apránként adom hozzá a tejhez, közben folyamatosan keverem. Csak lassan öntsük hozzá a lisztes cukrot, hogy ne legyen csomós. Drágább, de végeredményben szebb és finomabb lesz, ha vaníliarúd belsejéből származó magokat használjuk vaníliás cukor helyett.

3. Lépés

Tálalás: Amikor a leves elkezd besűrűsödni, leveszem a tűzhelyről, hagyom kicsit hűlni, majd tejszínhabbal és az előbb félretett friss áfonyával tálalom. Édesítés tekintetében mindenképpen bizalommal fordulj saját ízlésedhez - néhányan szeretik, ha az áfonyakrémleves kissé savanykás, mások inkább az édesebb változatot részesítik előnyben.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek