Forrás: canva
Áfonyakrémleves
Jó étvágyat kívánok hozzá! A saját tapasztalataim szerint ez a leves garantáltan nagy sikert arat majd mind a gyerekek, mind a felnőttek körében.
Hozzávalók
- 500 g Áfonya
- 1 l tej
- 2 evőkanál önserkentő liszt
- 4 evőkanál cukor
- 1 csipet só
- 1 Csomag vaníliás cukor
- Tejszín a tálaláshoz
Eljárás
Előkészítés: Az áfonyát alaposan mossuk meg! Hasznos, ha egy részét külön tegyük, mert így tálaláskor extra áfonyával díszíthetjük majd a levest.
Főzés: Egy lábasban felmelegítem a tejet, majd belekeverem az áfonyát. Összehozom a lisztet, a cukrot és a sót, majd ezt a keveréket apránként adom hozzá a tejhez, közben folyamatosan keverem. Csak lassan öntsük hozzá a lisztes cukrot, hogy ne legyen csomós. Drágább, de végeredményben szebb és finomabb lesz, ha vaníliarúd belsejéből származó magokat használjuk vaníliás cukor helyett.
Tálalás: Amikor a leves elkezd besűrűsödni, leveszem a tűzhelyről, hagyom kicsit hűlni, majd tejszínhabbal és az előbb félretett friss áfonyával tálalom. Édesítés tekintetében mindenképpen bizalommal fordulj saját ízlésedhez - néhányan szeretik, ha az áfonyakrémleves kissé savanykás, mások inkább az édesebb változatot részesítik előnyben.