HIRDETŐ

Forrás: canva

Áfonyakrémleves

Jó étvágyat kívánok hozzá! A saját tapasztalataim szerint ez a leves garantáltan nagy sikert arat majd mind a gyerekek, mind a felnőttek körében.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g Áfonya Hozzáadott
  • 1 l tej Hozzáadott
  • 2 evőkanál önserkentő liszt Hozzáadott
  • 4 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • Tejszín a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Előkészítés: Az áfonyát alaposan mossuk meg! Hasznos, ha egy részét külön tegyük, mert így tálaláskor extra áfonyával díszíthetjük majd a levest.

2. Lépés

Főzés: Egy lábasban felmelegítem a tejet, majd belekeverem az áfonyát. Összehozom a lisztet, a cukrot és a sót, majd ezt a keveréket apránként adom hozzá a tejhez, közben folyamatosan keverem. Csak lassan öntsük hozzá a lisztes cukrot, hogy ne legyen csomós. Drágább, de végeredményben szebb és finomabb lesz, ha vaníliarúd belsejéből származó magokat használjuk vaníliás cukor helyett.

3. Lépés

Tálalás: Amikor a leves elkezd besűrűsödni, leveszem a tűzhelyről, hagyom kicsit hűlni, majd tejszínhabbal és az előbb félretett friss áfonyával tálalom. Édesítés tekintetében mindenképpen bizalommal fordulj saját ízlésedhez - néhányan szeretik, ha az áfonyakrémleves kissé savanykás, mások inkább az édesebb változatot részesítik előnyben.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új