HIRDETŐ

Áfonyás muffin

Ez a gazdag, gyümölcsös muffin remek választás reggelire vagy desszertre, mindezt a friss vagy fagyasztott áfonya ízletes ízével.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 2 Csésze liszt Hozzáadott
  • 112 Csésze friss vagy fagyasztott áfonya Hozzáadott
  • 1 Csésze cukor Hozzáadott
  • 12 Csésze vaj olvasztva Hozzáadott
  • 12 Csésze tej Hozzáadott
  • 2 nagy tojás Hozzáadott
  • 1 evőkanál sütőpor Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra és helyezzünk muffinpapírokat a muffinsütő mélyedéseibe.

2. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót.

3. Lépés

Egy másik tálban keverjük össze a cukrot, az olvasztott vajat, a tejet, a tojásokat és a vanília kivonatot, majd öntsük a száraz hozzávalókhoz és keverjük jól össze.

4. Lépés

Adjuk hozzá az áfonyát és keverjük csak addig, amíg eloszlott a tészta között.

5. Lépés

Osszuk el a tésztát a muffinsütő mélyedéseiben és süssük 20-25 percig, vagy amíg aranybarnára pirulnak.

6. Lépés

Helyezzük rácsra, hogy kihűljenek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új