HIRDETŐ
Áfonyás muffin
Ez a gazdag, gyümölcsös muffin remek választás reggelire vagy desszertre, mindezt a friss vagy fagyasztott áfonya ízletes ízével.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
12
- 2 Csésze liszt
- 11⁄2 Csésze friss vagy fagyasztott áfonya
- 1 Csésze cukor
- 1⁄2 Csésze vaj olvasztva
- 1⁄2 Csésze tej
- 2 nagy tojás
- 1 evőkanál sütőpor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1⁄2 teáskanál só
HIRDETŐ
Eljárás
70 perc.
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra és helyezzünk muffinpapírokat a muffinsütő mélyedéseibe.
2. Lépés
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót.
3. Lépés
Egy másik tálban keverjük össze a cukrot, az olvasztott vajat, a tejet, a tojásokat és a vanília kivonatot, majd öntsük a száraz hozzávalókhoz és keverjük jól össze.
4. Lépés
Adjuk hozzá az áfonyát és keverjük csak addig, amíg eloszlott a tészta között.
5. Lépés
Osszuk el a tésztát a muffinsütő mélyedéseiben és süssük 20-25 percig, vagy amíg aranybarnára pirulnak.
6. Lépés
Helyezzük rácsra, hogy kihűljenek.