HIRDETŐ
Áfonyás sajttorta
Az áfonyás sajttorta egy finom és frissítő desszert, amely megjelenésével és ízével egyaránt elvarázsol titeket.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
Szöveg
- 200 g Emésztő keksz
- 100 g vaj
Tartalom
- 500 g Túró
- 200 g tejszínhab
- 4 db tojás
- 150 g cukor
- 1 db vaníliás cukor
- 2 EK citromlé
Áfonyás feltét
- 300 g Áfonya
- 100 g cukor
- 1 EK citromlé
HIRDETŐ
Eljárás
120 perc.
1. Lépés
Készítsen elő egy sütőlapot és melegítse elő a sütőt 170 fokra.
2. Lépés
A tésztába turbozza be a kekszet, és adjon hozzá olvasztott vajat. Kenje el a keveréket a tepsiben, és egyenlítse ki.
3. Lépés
Töltelék: keverje össze az összes hozzávalót, és kenje a tölteléket a tésztára.
4. Lépés
Sütse a tortát a sütőben körülbelül 1 óra hosszat. A sütés után hagyja a cheesecake-t kihűlni.
5. Lépés
Közben készítsd el az áfonya tetejét. Főzd az áfonyát cukorral és citromlével közepes lángon körülbelül 10 percig. Majd hagyd hűlni.
6. Lépés
A kész toppot kenje a kihűlt sajttortára. Legalább 2 órát hagyja a hűtőben tálalás előtt.