HIRDETŐ

Ajvár krém

Az ajvár egy hagyományos balkáni paprikakrém, amely főként érett paprikából és paradicsomból készül. Sajtos vagy húsos ételek mellé ajánlom, de akár szendvicskrémként is tökéletes.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks piros paprika Hozzáadott
  • 2 ks paradicsom Hozzáadott
  • 1 Fej fokhagyma Hozzáadott
  • 3 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt édes paprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál chilipor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

59 perc.
1. Lépés

Süssük meg a paprikákat a gáztűzhelyen, amíg héjuk fekete lesz. Ezt követően tegyük őket egy műanyag zacskóba, majd hagyjuk pár percig pihenni.

2. Lépés

Miután kihűltek, távolítsuk el a paprikák héját és magjait, majd daraboljuk apróra.

3. Lépés

Vágjuk ketté és távolítsuk el a magokat. Aprítsuk fel a paradicsomot.

4. Lépés

A fokhagymát adjuk hozzá a paprikához és a paradicsomhoz, majd tegyük mindezt egy turmixgépbe vagy aprítógépbe.

5. Lépés

Adjuk hozzá az olívaolajat, a sót, az őrölt édes paprikát.

6. Lépés

Turmixoljuk össze az összes hozzávalót addig, amíg krémes állagúvá válik.

7. Lépés

Az elkészült ajvárt tegyük steril üvegbe, majd hagyjuk hűlni és érlelődni hűtőszekrényben legalább 4 órán keresztül.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új