HIRDETŐ

Forrás: Poor_photographer via Pixabay

Alma pite a Crumble a lap receptből

Ezt a receptet a múlt hétvégén készítettem egy családi partira, és minden vendégnek nagyon ízlett. A recept nem bonyolult, és az édes alma és a ropogós morzsa használata nagyszerű ízt ad neki. Íme a követendő recept.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 112 kg alma Hozzáadott
  • 250 g cukor Hozzáadott
  • 300 g Liszt, plusz egy kis plusz a munkafelület porozásához Hozzáadott
  • 200 g Hideg vaj, apró darabokra vágva Hozzáadott
  • 2 Tojás Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott
  • 1 Teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • fahéj ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A morzsás almás pite recept elkészítéséhez melegítse elő a sütőt 180 °C-os felső/alsó hőfokra, és béleljen ki egy tepsit sütőpapírral.

2. Lépés

Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és apró kockákra vágjuk. Gyakran használok különböző almafajtákat, mivel ez érdekes ízt ad a süteménynek.

3. Lépés

Egy tálban keverjük össze a lisztet a cukorral, 150 g vajjal, 1 tojással, sóval és sütőporral, amíg tésztát nem kapunk. Javaslom, hogy a tésztát a kezünkkel gyúrjuk át, hogy a vaj megfelelően beépüljön a lisztbe.

4. Lépés

A tészta körülbelül kétharmadát nyomjuk a sütőformába. Terítsük el egyenletesen a tetején az almadarabokat, és ízlés szerint szórjuk meg fahéjjal.

5. Lépés

A morzsához keverje össze a maradék tésztát a maradék 50 g vajjal és 1 tojással. Dörzsölje a tésztát az ujjbegyei között, amíg morzsalékos nem lesz, majd terítse szét az almadarabokon. Tapasztalatom szerint a túl sok vaj hozzáadása extra ropogós lesz a morzsa.

6. Lépés

Süssük az almás süteményt a sütőben körülbelül 40-50 percig. A torta akkor van kész, ha a morzsás kiegészítés aranybarna, és a torta átsült.

7. Lépés

Hagyja a morzsás almás pitét a tálcán kihűlni, mielőtt felvágja és tálalja.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új