Forrás: Poor_photographer via Pixabay
Alma pite a Crumble a lap receptből
Ezt a receptet a múlt hétvégén készítettem egy családi partira, és minden vendégnek nagyon ízlett. A recept nem bonyolult, és az édes alma és a ropogós morzsa használata nagyszerű ízt ad neki. Íme a követendő recept.
Hozzávalók
- 11⁄2 kg alma
- 250 g cukor
- 300 g Liszt, plusz egy kis plusz a munkafelület porozásához
- 200 g Hideg vaj, apró darabokra vágva
- 2 Tojás
- csipetnyi só
- 1 Teáskanál szódabikarbóna
- fahéj ízlés szerint
Eljárás
A morzsás almás pite recept elkészítéséhez melegítse elő a sütőt 180 °C-os felső/alsó hőfokra, és béleljen ki egy tepsit sütőpapírral.
Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és apró kockákra vágjuk. Gyakran használok különböző almafajtákat, mivel ez érdekes ízt ad a süteménynek.
Egy tálban keverjük össze a lisztet a cukorral, 150 g vajjal, 1 tojással, sóval és sütőporral, amíg tésztát nem kapunk. Javaslom, hogy a tésztát a kezünkkel gyúrjuk át, hogy a vaj megfelelően beépüljön a lisztbe.
A tészta körülbelül kétharmadát nyomjuk a sütőformába. Terítsük el egyenletesen a tetején az almadarabokat, és ízlés szerint szórjuk meg fahéjjal.
A morzsához keverje össze a maradék tésztát a maradék 50 g vajjal és 1 tojással. Dörzsölje a tésztát az ujjbegyei között, amíg morzsalékos nem lesz, majd terítse szét az almadarabokon. Tapasztalatom szerint a túl sok vaj hozzáadása extra ropogós lesz a morzsa.
Süssük az almás süteményt a sütőben körülbelül 40-50 percig. A torta akkor van kész, ha a morzsás kiegészítés aranybarna, és a torta átsült.
Hagyja a morzsás almás pitét a tálcán kihűlni, mielőtt felvágja és tálalja.