Forrás: iko636 from Getty Images Pro
Alma szendvics
Sült almás szendvics receptje, amely reggelire alkalmas.
Hozzávalók
- 1 kg alma
- 500 g sima liszt
- 200 g Cukor
- 1 bal sütőpor
- 200 ml Tej
- 4 darab tojás
- 2 kanalak vanília kivonat
- csipetnyi só
Eljárás
Kezdjük azzal, hogy a sütőt 180°C-ra előmelegítjük. Hámozzuk meg az almát, vágjuk ki a magházát, és vágjuk vékony szeletekre.
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót. Ezután adjuk hozzá a tejet, a tojást és a vaníliakivonatot, és keverjük addig, amíg sima tésztát nem kapunk.
A tésztának elég sűrűnek kell lennie ahhoz, hogy az almát meg tudja tartani, ezért ha szükséges, adjunk hozzá egy kis lisztet. Óvatosan keverjük az almát a tésztába, hogy ne törjön meg.
Öntse a tésztát egy sütőedénybe, és tegye előmelegített sütőbe. Süssük körülbelül 45-50 percig, amíg szép aranyszínű lesz.
Szeletelés előtt hagyja teljesen kihűlni a szendvicset, így az ízek jobban összeérnek és jobban megtartják az alakjukat.
Ha szeretné, a kenyér tetejére cukormázat is tehet.