HIRDETŐ

Forrás: canva

Almás-mákos kevert

A lédús alma és az aromás mák tökéletes harmóniában van egymással, a sütemény pedig olyan puha és ízletes, hogy senki nem tud majd neki ellenállni!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 250 g liszt Hozzáadott
  • 180 g cukor Hozzáadott
  • 3 nagy alma, lereszelve Hozzáadott
  • 120 g mák Hozzáadott
  • 180 ml olaj Hozzáadott
  • 4 tojás Hozzáadott
  • 2 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
  • 100 ml tej Hozzáadott
  • cukor a tetejére Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 180 fokra. Kenjen ki egy közepes méretű sütőformát.

2. Lépés

A nagy tálban keverje össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a fahéjat és a sót.

3. Lépés

Adj hozzá reszelt almát, mákot, tojásokat és olajat, majd keverd jól össze.

4. Lépés

Öntsük bele a tejet, és keverjük addig, amíg a tészta sima nem lesz.

5. Lépés

Töltsd a tésztát a előkészített sütőformába, és szórd meg a tetejét cukorral.

6. Lépés

Süsd a sütőben kb. 40 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz.

7. Lépés

Hagyd hűlni a süteményt a formában, majd tálald és élvezd!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új