HIRDETŐ
Forrás: canva
Almás-mákos kevert
A lédús alma és az aromás mák tökéletes harmóniában van egymással, a sütemény pedig olyan puha és ízletes, hogy senki nem tud majd neki ellenállni!
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
- 250 g liszt
- 180 g cukor
- 3 nagy alma, lereszelve
- 120 g mák
- 180 ml olaj
- 4 tojás
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál Fahéj
- csipet só
- 100 ml tej
- cukor a tetejére
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Melegítse elő a sütőt 180 fokra. Kenjen ki egy közepes méretű sütőformát.
2. Lépés
A nagy tálban keverje össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a fahéjat és a sót.
3. Lépés
Adj hozzá reszelt almát, mákot, tojásokat és olajat, majd keverd jól össze.
4. Lépés
Öntsük bele a tejet, és keverjük addig, amíg a tészta sima nem lesz.
5. Lépés
Töltsd a tésztát a előkészített sütőformába, és szórd meg a tetejét cukorral.
6. Lépés
Süsd a sütőben kb. 40 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz.
7. Lépés
Hagyd hűlni a süteményt a formában, majd tálald és élvezd!