HIRDETŐ

Forrás: FB: Recepty a rady do kuchyne I.

Almás pite

Egy jó almás pite receptje, amely házi almából a legfinomabb.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 250 g sima liszt Hozzáadott
  • 1 kg alma Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 2 db Tojás Hozzáadott
  • 150 g Vaj Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott
  • Fahéj a szóráshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Egy tálban keverjük össze a lisztet, a porcukrot, a tojásokat, a vajat és egy csipet sót. Készítsük el a tésztát, és hagyjuk 30 percig pihenni a hűtőszekrényben. Ha ezt a tésztát készítjük, javaslom, hogy szobahőmérsékletű vajat használjunk, hogy jobban összeálljon a többi hozzávalóval.

2. Lépés

Ezután reszeljük le az almát, és keverjük össze a fahéjjal, a klasszikus almadarabok helyett inkább a reszelt almát részesítem előnyben, ízletesebbé és lédúsabbá teszi az italt.

3. Lépés

Tekerje ki a tésztát, és helyezze a kizsírozott sütőforma aljára és szélére. Tegyük rá az előkészített almát, és szórjuk meg a maradék tésztával.

4. Lépés

Az almás pitákat 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új