Forrás: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Almás pite
Egy jó almás pite receptje, amely házi almából a legfinomabb.
Hozzávalók
- 250 g sima liszt
- 1 kg alma
- 100 g porcukor
- 2 db Tojás
- 150 g Vaj
- csipetnyi só
- Fahéj a szóráshoz
Eljárás
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a porcukrot, a tojásokat, a vajat és egy csipet sót. Készítsük el a tésztát, és hagyjuk 30 percig pihenni a hűtőszekrényben. Ha ezt a tésztát készítjük, javaslom, hogy szobahőmérsékletű vajat használjunk, hogy jobban összeálljon a többi hozzávalóval.
Ezután reszeljük le az almát, és keverjük össze a fahéjjal, a klasszikus almadarabok helyett inkább a reszelt almát részesítem előnyben, ízletesebbé és lédúsabbá teszi az italt.
Tekerje ki a tésztát, és helyezze a kizsírozott sütőforma aljára és szélére. Tegyük rá az előkészített almát, és szórjuk meg a maradék tésztával.
Az almás pitákat 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.