Almás répatorta
Egy egészségesebb sütemény receptje, amit nyugodt szívvel fogyaszthatsz a kávéd mellé. Nagyon finom és tápláló, reggelire is kiváló.
Hozzávalók
Gyakran
- 1 db alma
- 2 db sárgarépa
- 100 g Cukormentes almás táplálék
- 70 g Kevert zabpehely
- 30 g Zabpehely
- 30 g Fehérje
- 50 g darált dió
- 2 db Tojás
- 1 tk sütőpor
- 1 tk Tea Soda bikarbónák
- 50 g cukor/méz
- 100 ml Tej
Kréma
- 1⁄2 csomagolás Vaníliapuding
- 250 ml Tej
- 100 g Finom túró
- 15 g Vaníliás fehérje
- 2 tk Fahéj
- vanília Ízesítő csepp
Eljárás
Az almát és a répát finomra reszeljük.
Hozzáadjuk a tojássárgáját, táplálékot, mézet és tejet, majd elkeverjük. Ezt követően hozzáadjuk a száraz hozzávalókat és összekeverjük.
A fehérjékből kemény habot verünk, és hozzákeverjük a kész keverékhez.
Az elegyet egy kerek formába öntjük (26 cm átmérőjű), sütőpapírral bélelt, és 180 fokon süsse kb. 30 percig.
A vanília pudingot 250ml tejjel főzzük, együtt a flavdrops-szal és egy teáskanál fahéjjal. Egy tálban keverjük össze a túrót a fehérjével és a fahéjjal. A túrós keveréket hozzáadjuk a pudinghoz.
Az elkészült puding krémet a megsült és lehűlt tésztára kenjük.
Még mandulavajat is használtam a tetején.