HIRDETŐ

Forrás: Rafael_Wiedenmeier from Getty Images Signature

Alpesi sajtos tészta

Az alpesi sajtos tészta egy egyszerű, de nagyszerű étel, amely bármilyen alkalmat különlegessé tehet. Az édes és sós alpesi sajtok társítása garantáltan ízrobbanás a szádban!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 300 g rövid makaróni tészta Hozzáadott
  • 400 g burgonya Hozzáadott
  • 200 g alpesi sajt Hozzáadott
  • 150 ml tej Hozzáadott
  • 100 ml Tejszín Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 3 nagyobb fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál étolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A burgonyát meghámozzuk, apró darabokra vágjuk, és sós vízben egy ideig főzzük.

2. Lépés

Ezután adjuk hozzá a tésztát.

3. Lépés

A hagymát kockázzuk fel, és pirítsuk meg az olajban. Megszórjuk sóval és borssal.

4. Lépés

A tejet és a tejszínt melegítsük fel együtt, oldjuk fel benne a sajt háromnegyedét, és a sajtos keveréket rétegezzük a krumplis tésztára egy kizsírozott kocsonyaformában.

5. Lépés

Tegyük rá a maradék sajtot, és hagyjuk a sütőben 10 percig sülni.

6. Lépés

Ha kész, rétegezd rá a hagymát, és már tálalhatod is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új