HIRDETŐ
Forrás: Rafael_Wiedenmeier from Getty Images Signature
Alpesi sajtos tészta
Az alpesi sajtos tészta egy egyszerű, de nagyszerű étel, amely bármilyen alkalmat különlegessé tehet. Az édes és sós alpesi sajtok társítása garantáltan ízrobbanás a szádban!
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 300 g rövid makaróni tészta
- 400 g burgonya
- 200 g alpesi sajt
- 150 ml tej
- 100 ml Tejszín
- só és bors ízlés szerint
- 3 nagyobb fej vöröshagyma
- 2 evőkanál étolaj
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
A burgonyát meghámozzuk, apró darabokra vágjuk, és sós vízben egy ideig főzzük.
2. Lépés
Ezután adjuk hozzá a tésztát.
3. Lépés
A hagymát kockázzuk fel, és pirítsuk meg az olajban. Megszórjuk sóval és borssal.
4. Lépés
A tejet és a tejszínt melegítsük fel együtt, oldjuk fel benne a sajt háromnegyedét, és a sajtos keveréket rétegezzük a krumplis tésztára egy kizsírozott kocsonyaformában.
5. Lépés
Tegyük rá a maradék sajtot, és hagyjuk a sütőben 10 percig sülni.
6. Lépés
Ha kész, rétegezd rá a hagymát, és már tálalhatod is.