HIRDETŐ

Forrás: canva:robynmac

Aranygaluska teljes kiőrlésű lisztből

Egyszer egy karácsonyi vásáron találkoztam először az aranygaluskával, amit teljes kiőrlésű lisztből készítettek és mindenkit lenyűgözött. Próbáltam megtalálni a lehető legfinomabb és legegyszerűbb receptet, hogy otthon is elkészíthessem.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 500 g teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 2 dl tej Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 250 g vaj Hozzáadott
  • 250 g cukor Hozzáadott
  • 100 g darált dió Hozzáadott
  • 2 Csomag élesztő Hozzáadott
  • fél csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • tejszín a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Először is élesztőt futtatunk fel a tejben, majd hozzáadjuk a tojást és a teljes kiőrlésű lisztet. Ajánlom, hogy használj szitát a liszt átszitálásához, hiszen így sokkal finomabb lesz a tészta. A tésztát kelesztjük 40 percig. Ezután dió nagyságú gombócokat formázunk belőle. Egy következő tipp a gombócok formázásánál, hogy minél kisebbeket készíts, annál jobban be tud szívni a gombóc a vajas cukor mázat és az ízek tökéletesen összeérnek majd.

2. Lépés

A gombócokat megforgatjuk a vajcukorban és egymás mellé rakva egy tűzálló tálba tesszük. Ajánlom, hogy a gombócokat nagyjából azonos távolságra kapd el egymástól, így lesz elég helyük megkelni sütés közben. A tetejét megszórjuk a darált dióval és a vaníliás cukorral, majd előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje szép aranybarna nem lesz.

3. Lépés

Végül pedig kis tejszínnel díszítjük a tetejét és már készen is áll az isteni aranygaluskánk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új