HIRDETŐ

Forrás: canva:robynmac

Aranygaluska teljes kiőrlésű lisztből

Egyszer egy karácsonyi vásáron találkoztam először az aranygaluskával, amit teljes kiőrlésű lisztből készítettek és mindenkit lenyűgözött. Próbáltam megtalálni a lehető legfinomabb és legegyszerűbb receptet, hogy otthon is elkészíthessem.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 500 g teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 2 dl tej Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 250 g vaj Hozzáadott
  • 250 g cukor Hozzáadott
  • 100 g darált dió Hozzáadott
  • 2 Csomag élesztő Hozzáadott
  • fél csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • tejszín a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Először is élesztőt futtatunk fel a tejben, majd hozzáadjuk a tojást és a teljes kiőrlésű lisztet. Ajánlom, hogy használj szitát a liszt átszitálásához, hiszen így sokkal finomabb lesz a tészta. A tésztát kelesztjük 40 percig. Ezután dió nagyságú gombócokat formázunk belőle. Egy következő tipp a gombócok formázásánál, hogy minél kisebbeket készíts, annál jobban be tud szívni a gombóc a vajas cukor mázat és az ízek tökéletesen összeérnek majd.

2. Lépés

A gombócokat megforgatjuk a vajcukorban és egymás mellé rakva egy tűzálló tálba tesszük. Ajánlom, hogy a gombócokat nagyjából azonos távolságra kapd el egymástól, így lesz elég helyük megkelni sütés közben. A tetejét megszórjuk a darált dióval és a vaníliás cukorral, majd előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje szép aranybarna nem lesz.

3. Lépés

Végül pedig kis tejszínnel díszítjük a tetejét és már készen is áll az isteni aranygaluskánk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek