HIRDETŐ
Forrás: FB: Hungarian Traditional Food
Bableves sonkalével
A bableves sonkalével egyszerű, ámde szívet melengető fogás, ami igazán ütős egy hideg téli napon. A füstölt sonka és a bab remekül harmonizál együtt, az egyéb fűszerekkel pedig ragyogó komplexitást adnak az ételnek.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 300 g száraz bab
- 200 g füstölt sonka
- 2 hagyma
- 2 fokhagyma
- 2 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 babérlevél
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt bors
- 2 burgonya
HIRDETŐ
Eljárás
120 perc.
1. Lépés
A száraz babot beáztatjuk egy éjszakára.
2. Lépés
A sonkát feldaraboljuk, és nagy lábasban, kevés olajon megpirítjuk.
3. Lépés
Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a fokhagymát, majd tovább pirítjuk.
4. Lépés
Amikor a hagyma üvegesre párolódott, hozzáadjuk a megmosott és felvágott zöldségeket, a babérlevelet, majd felöntjük 2 liter vízzel.
5. Lépés
Hozzáadjuk a beáztatott babot is, majd lassú tűzön, lefedve 1,5-2 óra alatt megfőzzük, amíg a bab megpuhul.
6. Lépés
Sóval, borssal ízesítjük, majd a petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.