HIRDETŐ

Forrás: FB: Hungarian Traditional Food

Bableves sonkalével

A bableves sonkalével egyszerű, ámde szívet melengető fogás, ami igazán ütős egy hideg téli napon. A füstölt sonka és a bab remekül harmonizál együtt, az egyéb fűszerekkel pedig ragyogó komplexitást adnak az ételnek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 300 g száraz bab Hozzáadott
  • 200 g füstölt sonka Hozzáadott
  • 2 hagyma Hozzáadott
  • 2 fokhagyma Hozzáadott
  • 2 sárgarépa Hozzáadott
  • 1 petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 1 csokor petrezselyemzöld Hozzáadott
  • 1 babérlevél Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt bors Hozzáadott
  • 2 burgonya Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A száraz babot beáztatjuk egy éjszakára.

2. Lépés

A sonkát feldaraboljuk, és nagy lábasban, kevés olajon megpirítjuk.

3. Lépés

Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a fokhagymát, majd tovább pirítjuk.

4. Lépés

Amikor a hagyma üvegesre párolódott, hozzáadjuk a megmosott és felvágott zöldségeket, a babérlevelet, majd felöntjük 2 liter vízzel.

5. Lépés

Hozzáadjuk a beáztatott babot is, majd lassú tűzön, lefedve 1,5-2 óra alatt megfőzzük, amíg a bab megpuhul.

6. Lépés

Sóval, borssal ízesítjük, majd a petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új