HIRDETŐ

Baklava, a török édesség

Ez a magyar nyelvű recept segít a Baklava elkészítésében.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 1 Csomag filotészta Hozzáadott
  • 400 g dió Hozzáadott
  • 200 g vaj, olvasztva Hozzáadott
  • 200 g kristálycukor Hozzáadott
  • 200 ml méz Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt szegfűszeg Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A diót daráljuk le finomra.

2. Lépés

Keverjük össze a cukrot, a darált diót, a fahéjat és a szegfűszeget egy tálban.

3. Lépés

Vásároljunk egy csomag filésztát, és vágjuk ki tepsibe való méretre.

4. Lépés

Kenjünk ki a tepsi alját a vajjal.

5. Lépés

Helyezzünk rá egy réteg filotésztát, majd kenjük meg újra vajjal.

6. Lépés

Ismételjük meg ezt a lépést, amíg legalább 8 réteg filotészta kerül a tepsibe.

7. Lépés

A tészta tetejére szórjunk egy réteg a diós keveréket.

8. Lépés

Ismételjük meg a 6. és 7. lépést, amíg a diós keverék elfogy.

9. Lépés

Az utolsó réteg legyen filotészta.

10. Lépés

Vágjuk fel a tésztát előre kockákra, majd süssük 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig, vagy amíg aranybarnára sül.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új