HIRDETŐ

Baklava, a török édesség

Ez a magyar nyelvű recept segít a Baklava elkészítésében.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 1 Csomag filotészta Hozzáadott
  • 400 g dió Hozzáadott
  • 200 g vaj, olvasztva Hozzáadott
  • 200 g kristálycukor Hozzáadott
  • 200 ml méz Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt szegfűszeg Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A diót daráljuk le finomra.

2. Lépés

Keverjük össze a cukrot, a darált diót, a fahéjat és a szegfűszeget egy tálban.

3. Lépés

Vásároljunk egy csomag filésztát, és vágjuk ki tepsibe való méretre.

4. Lépés

Kenjünk ki a tepsi alját a vajjal.

5. Lépés

Helyezzünk rá egy réteg filotésztát, majd kenjük meg újra vajjal.

6. Lépés

Ismételjük meg ezt a lépést, amíg legalább 8 réteg filotészta kerül a tepsibe.

7. Lépés

A tészta tetejére szórjunk egy réteg a diós keveréket.

8. Lépés

Ismételjük meg a 6. és 7. lépést, amíg a diós keverék elfogy.

9. Lépés

Az utolsó réteg legyen filotészta.

10. Lépés

Vágjuk fel a tésztát előre kockákra, majd süssük 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig, vagy amíg aranybarnára sül.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek