HIRDETŐ
Baklava, a török édesség
Ez a magyar nyelvű recept segít a Baklava elkészítésében.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
12
- 1 Csomag filotészta
- 400 g dió
- 200 g vaj, olvasztva
- 200 g kristálycukor
- 200 ml méz
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
A diót daráljuk le finomra.
2. Lépés
Keverjük össze a cukrot, a darált diót, a fahéjat és a szegfűszeget egy tálban.
3. Lépés
Vásároljunk egy csomag filésztát, és vágjuk ki tepsibe való méretre.
4. Lépés
Kenjünk ki a tepsi alját a vajjal.
5. Lépés
Helyezzünk rá egy réteg filotésztát, majd kenjük meg újra vajjal.
6. Lépés
Ismételjük meg ezt a lépést, amíg legalább 8 réteg filotészta kerül a tepsibe.
7. Lépés
A tészta tetejére szórjunk egy réteg a diós keveréket.
8. Lépés
Ismételjük meg a 6. és 7. lépést, amíg a diós keverék elfogy.
9. Lépés
Az utolsó réteg legyen filotészta.
10. Lépés
Vágjuk fel a tésztát előre kockákra, majd süssük 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig, vagy amíg aranybarnára sül.