Banános babatorta
A banános babatorta nem csak az íze miatt érdemli meg a dicséretet, hanem az egyszerű elkészítési módja miatt is. Tökéletes választás családi összejövetelekhez, baráti találkozókhoz, de akár a Karácsonyi asztalra is.
Hozzávalók
Tortaalap:
- 200 g babapüré (banános vagy natúr)
- 3 nagy banán
- 1 Csomag sütőpor
- 200 g liszt
- 100 g cukor
- 3 tojás
- 1 csipet só
- 1 teáskanál vanília kivonat
Töltelék:
- 400 g tejszín
- 200 g porcukor
- 2 teáskanál vanília kivonat
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy tortaformát kenjünk ki vajjal és szórjuk meg liszttel.
Törjük össze a banánt egy tálban és keverjük hozzá a babapürét.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, sütőport, cukrot és a sót.
A tojásokat verjük fel egy tálban, majd keverjük hozzá a vanília kivonatot és a babás-banános keveréket.
Öntsük a száraz hozzávalókhoz a nedves keveréket és alaposan keverjük össze.
Öntsük a tésztát a tortaformába és süssük 25-30 percig, vagy amíg a tészta aranybarna nem lesz.
Hagyjuk kihűlni a tortát, majd közben készítsük el a tölteléket: a tejszínt verjük kemény habbá a porcukorral és a vanília kivonattal.
Bontsuk szét a tortát két részre, majd kenjük rá a tölteléket és hűtsük be legalább 2 órára.