HIRDETŐ

Banános babatorta

A banános babatorta nem csak az íze miatt érdemli meg a dicséretet, hanem az egyszerű elkészítési módja miatt is. Tökéletes választás családi összejövetelekhez, baráti találkozókhoz, de akár a Karácsonyi asztalra is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Tortaalap:

  • 200 g babapüré (banános vagy natúr) Hozzáadott
  • 3 nagy banán Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 3 tojás Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott

Töltelék:

  • 400 g tejszín Hozzáadott
  • 200 g porcukor Hozzáadott
  • 2 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy tortaformát kenjünk ki vajjal és szórjuk meg liszttel.

2. Lépés

Törjük össze a banánt egy tálban és keverjük hozzá a babapürét.

3. Lépés

Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, sütőport, cukrot és a sót.

4. Lépés

A tojásokat verjük fel egy tálban, majd keverjük hozzá a vanília kivonatot és a babás-banános keveréket.

5. Lépés

Öntsük a száraz hozzávalókhoz a nedves keveréket és alaposan keverjük össze.

6. Lépés

Öntsük a tésztát a tortaformába és süssük 25-30 percig, vagy amíg a tészta aranybarna nem lesz.

7. Lépés

Hagyjuk kihűlni a tortát, majd közben készítsük el a tölteléket: a tejszínt verjük kemény habbá a porcukorral és a vanília kivonattal.

8. Lépés

Bontsuk szét a tortát két részre, majd kenjük rá a tölteléket és hűtsük be legalább 2 órára.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új