HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/gOSC7WjHECfBI0NTZ1ta/f6006c746ed026ef6b740ba6d1ea10.jpeg)
Barack galette
Kitűnő recept friss barack galette-re., lekvár és túró kíséretében.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
Gyakran
- 200 g sima liszt speciális
- 50 g barna cukor
- 80 g vaj
- 2 EK víz
Töltelék
- sárgabaracklekvár
- 150 g zsíros darabos túró
- 50 g túró finom
- fehérjepudingpor / vanília
- 4 db Barack
- tojás
- Porcukor a megszórásához (opcionális)
- mandulaszeleteket
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
A lisztet összekeverjük a cukorral és a szobahőmérsékletű vajjal, hozzáadjuk a vizet és kézzel kidolgozzuk a tésztát. 30 percre a hűtőbe tesszük.
2. Lépés
Tegyünk sütőpapírt a tepsire, szórjuk meg liszttel, és nyújtsuk ki a tésztát kör alakban.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/gOSC7WjHECfBI0NTZ1ta/00dcebe1ef627e2e202717e2da275a.jpeg)
3. Lépés
Lekvárral megkenünk kb. 2 cm-t a végétől hagyjuk „szárazon”.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/gOSC7WjHECfBI0NTZ1ta/742c678fd8552578096580d40c6a57.jpeg)
4. Lépés
Az edényben összekeverjük a túrót az ízlés szerinti édesítőszerrel, majd rétegezzük a lekvárra.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/gOSC7WjHECfBI0NTZ1ta/cc395a045e6fc08256d48da5abb9d7.jpeg)
5. Lépés
A barackot szeletekre vágjuk és a túrós rétegre helyezzük.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/gOSC7WjHECfBI0NTZ1ta/805e094dae77b9f7c04cba574576cf.jpeg)
6. Lépés
A széleket óvatosan középre hajtjuk és jól belenyomkodjuk.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/gOSC7WjHECfBI0NTZ1ta/bd73ed4d306639f8b1e435699a96c3.jpeg)
7. Lépés
A torta tetejét megkenjük tojással, megszórjuk cukorral és mandulaszeletekkel.
8. Lépés
Sütjük 180 fokon 45 percig.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/gOSC7WjHECfBI0NTZ1ta/756c1107edd79e53d7e9c9dcd53213.jpeg)