HIRDETŐ
BBQ marinált csirkemell saláta
Egyszerű nyári saláta illatos grillezett csirkével
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 600 g csirkeszárnyak
- 100 g BBQ szósz
- 1 db római saláta
- 100 g majonéz
- 4 gerezd fokhagyma
- 25 g Dijoni mustár
- 100 g reszelt Cheddar sajt
- 5 g Római köménymag
- 15 g chiliszósz
- 20 ml citromlé
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
Tegyük a csirkehúst BBQ szószba, és lassan sütjük előmelegített 170°C-os sütőben, körülbelül 20 percig
2. Lépés
Egy tálban készítjük el az öntetet. Majonézt keverünk dijoni mustárral, zúzott fokhagymával, chili pasztával, reszelt sajttal és római köménnyel - aki szereti, hozzáadhat friss fűszernövényeket is, például koriandert vagy petrezselymet. Ízesítjük sóval és citromlével
3. Lépés
Mossuk meg a római salátát a szennyeződésektől és tegyük egy nagyobb tálba. Adjunk hozzá öntetet és óvatosan keverjük össze.
4. Lépés
A salátát tálra szolgáljuk fel, tetejére ráteszünk sült húst és megszórjuk fűszernövényekkel, esetleg pirított bagett csipsszel.