HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: TerriC

Besameles rakott krumpli

Ez a besameles rakott krumpli az egyik kedvenc receptem, már számtalanszor elkészítettem. Összetevőiben egyszerű, de ettől függetlenül rendkívül ízletes és laktató.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg burgonya Hozzáadott
  • 3 ks tojás Hozzáadott
  • 15 dkg sonka, vagy bármilyen húsos feltét Hozzáadott
  • 2 dl tej Hozzáadott
  • 2 dl Tejszín Hozzáadott
  • 80 g vaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 15 dkg sajt Hozzáadott
  • Só, bors Szerecsendió Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Az első lépésben előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Eközben megpucoljuk a krumplit és vékony szeletekre vágjuk. Ajánlom hozzá a mandolin zöldségvágót, nagyon hasznos kis eszköz, így minden szelet tökéletes vékonyságú lesz.

2. Lépés

Főzzük meg a krumplit sós vízben, de vigyázzunk, ne túl puhára. Inkább csak roppanósra főzzük, így sütés közben nem lesz túl puhává.

3. Lépés

Miután elkészült a krumpli, szűrjük le és helyezzük őket egy sütőtálba. Ne feledjük, hogy a sütőtál alját előtte kikenjük vajjal, megakadályozva ezzel az étel összetapadását.

4. Lépés

Készítsük el a besamelmártást: Olvasszuk meg a vajat, majd adjuk hozzá a lisztet és keverjük el, de sose hagyjuk túl sokáig pirulni, mert keserű lesz. Ezután adjuk hozzá a tejet és a tejszínt, fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval, és addig keverjük, amíg krémes állagú lesz.

5. Lépés

Miután elkészült a mártás, öntsük rá a krumplira, majd adjuk hozzá a feltétet - a sonkát annyira apróra vágva, hogy minden falatba kerüljön belőle egy kevés.

6. Lépés

A végén reszeljünk rá a sajtból bőven, majd helyezzük a rakott krumplit a sütőbe kb. 30-40 percre. Akkor jó, ha a sajt már szépen rápirult a tetejére.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új