HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/XVUmPjlb74ZovmIMYTnO/bd512fba3b17e6fd7487b71dcb97ae.jpeg)
Forrás: FB: Jedlo je krásne
Bodag cigány kenyér
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
1
- 500 g liszt
- 1 tk só
- 1 tk sütőpor
- víz
- olaj
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
A lisztet öntsük egy tálba, és keverjük össze a sóval és a sütőporral.
2. Lépés
Fokozatosan adjunk hozzá vizet és kevés olajat.
3. Lépés
Elkészítjük a tésztát.
4. Lépés
A tepsit kikenjük olajjal, a közepébe tesszük a tésztát, majd olajozott kézzel elsimítjuk, és a tésztát egészen ütközésig elkenjük. A tetejét megkenjük kevés olajjal.
5. Lépés
A kenyeret 180°C-ra előmelegített sütőben kb 25 percig sütjük.