HIRDETŐ

Forrás: Canva

Bodzalekvár

Egy finom bodzalekvár receptje, amely reggelire vagy akár sütésre is alkalmas.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 20 ks Bodzavirágok Hozzáadott
  • 1 kg Cukor Hozzáadott
  • 5.0000000003 dl Vizek Hozzáadott
  • 1 darab citrom Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Először is készítsük elő a bodzavirágokat. A virágokat le kell csupaszítani a száruktól, és ellenőrizni kell, hogy nincsenek-e bennük rovarok.

2. Lépés

Helyezze a virágokat egy edénybe, és fedje le egy liter vízzel. Adjuk hozzá a felszeletelt citromot.

3. Lépés

Hagyja őket egy éjszakán át áztatni.

4. Lépés

Másnap a virágokat és a citromot szűrje át egy finom szitán vagy sajtkendőn. Öntsük a vizet egy lábasba.

5. Lépés

Adja hozzá a cukrot, és főzze alacsony lángon körülbelül egy órán át, amíg eléri a kívánt lekvárvastagságot.

6. Lépés

Töltse a forró lekvárt az üvegekbe, jól zárja le, és fordítsa fejjel lefelé. Hagyjuk kihűlni, majd sötét, hűvös helyen tároljuk a lekvárt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új