HIRDETŐ
Forrás: Canva
Bodzalekvár
Egy finom bodzalekvár receptje, amely reggelire vagy akár sütésre is alkalmas.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
10
- 20 ks Bodzavirágok
- 1 kg Cukor
- 5.0000000003 dl Vizek
- 1 darab citrom
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
Először is készítsük elő a bodzavirágokat. A virágokat le kell csupaszítani a száruktól, és ellenőrizni kell, hogy nincsenek-e bennük rovarok.
2. Lépés
Helyezze a virágokat egy edénybe, és fedje le egy liter vízzel. Adjuk hozzá a felszeletelt citromot.
3. Lépés
Hagyja őket egy éjszakán át áztatni.
4. Lépés
Másnap a virágokat és a citromot szűrje át egy finom szitán vagy sajtkendőn. Öntsük a vizet egy lábasba.
5. Lépés
Adja hozzá a cukrot, és főzze alacsony lángon körülbelül egy órán át, amíg eléri a kívánt lekvárvastagságot.
6. Lépés
Töltse a forró lekvárt az üvegekbe, jól zárja le, és fordítsa fejjel lefelé. Hagyjuk kihűlni, majd sötét, hűvös helyen tároljuk a lekvárt.