HIRDETŐ

Forrás: Canva

Bodzalekvár

Egy finom bodzalekvár receptje, amely reggelire vagy akár sütésre is alkalmas.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 20 ks Bodzavirágok Hozzáadott
  • 1 kg Cukor Hozzáadott
  • 5.0000000003 dl Vizek Hozzáadott
  • 1 darab citrom Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Először is készítsük elő a bodzavirágokat. A virágokat le kell csupaszítani a száruktól, és ellenőrizni kell, hogy nincsenek-e bennük rovarok.

2. Lépés

Helyezze a virágokat egy edénybe, és fedje le egy liter vízzel. Adjuk hozzá a felszeletelt citromot.

3. Lépés

Hagyja őket egy éjszakán át áztatni.

4. Lépés

Másnap a virágokat és a citromot szűrje át egy finom szitán vagy sajtkendőn. Öntsük a vizet egy lábasba.

5. Lépés

Adja hozzá a cukrot, és főzze alacsony lángon körülbelül egy órán át, amíg eléri a kívánt lekvárvastagságot.

6. Lépés

Töltse a forró lekvárt az üvegekbe, jól zárja le, és fordítsa fejjel lefelé. Hagyjuk kihűlni, majd sötét, hűvös helyen tároljuk a lekvárt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek