HIRDETŐ
Forrás: DoraZett from Getty Images
Bodzás Palacsinta
Egy hagyományos magyar desszert variáció, melyet friss bodzavirággal ízesítünk. Ez a finom desszert egyszerű elkészíteni és tökéletes választás a nyári hónapokra.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Palacsinta tészta
- 200 g búzaliszt
- 3 ks tojás
- 1⁄2 l tej
- 1 csipet só
Bodza ízesítés
- 10 Szál friss bodza virágzat
- 50 g cukor
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Készítse elő a tésztát. Keverje össze a lisztet, a tojásokat, a tejet és a sót egy nagy tálban, amíg sima állagú tésztát nem kap.
2. Lépés
Adja hozzá a friss bodza virágzatot a tésztához. Keverje hozzá a bodza virágzatot és a cukrot. Hagyja ázni a tésztában 10-15 percig.
3. Lépés
Készítse el a palacsintákat. Melegítsen fel egy serpenyőt közepes lángon, majd öntsön bele egy merőkanálnyi tésztát. Süssön aranybarnára mindkét oldalát, majd tegye félre melegen.
4. Lépés
Ismételje meg a folyamatot a maradék tésztával.