HIRDETŐ

Forrás: DoraZett from Getty Images

Bodzás Palacsinta

Egy hagyományos magyar desszert variáció, melyet friss bodzavirággal ízesítünk. Ez a finom desszert egyszerű elkészíteni és tökéletes választás a nyári hónapokra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Palacsinta tészta

  • 200 g búzaliszt Hozzáadott
  • 3 ks tojás Hozzáadott
  • 12 l tej Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott

Bodza ízesítés

  • 10 Szál friss bodza virágzat Hozzáadott
  • 50 g cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Készítse elő a tésztát. Keverje össze a lisztet, a tojásokat, a tejet és a sót egy nagy tálban, amíg sima állagú tésztát nem kap.

2. Lépés

Adja hozzá a friss bodza virágzatot a tésztához. Keverje hozzá a bodza virágzatot és a cukrot. Hagyja ázni a tésztában 10-15 percig.

3. Lépés

Készítse el a palacsintákat. Melegítsen fel egy serpenyőt közepes lángon, majd öntsön bele egy merőkanálnyi tésztát. Süssön aranybarnára mindkét oldalát, majd tegye félre melegen.

4. Lépés

Ismételje meg a folyamatot a maradék tésztával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új