HIRDETŐ

Forrás: canva

Bojtárleves

A Bojtárleves egy ősöreg magyar klasszikus, melyet tűzön főztek gödörben, eredetileg marhahúsból. Ínycsiklandóan gazdag íz világgal rendelkezik, melyet sokféle zöldség, és az elmaradhatatlan paprika biztosít. Kiváló választás hideg napokon!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g marhahús pl lábszár Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 3 sárgarépa Hozzáadott
  • 1 ks petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 1 kisebb zellergumó Hozzáadott
  • 1 kisebb fehérrépa Hozzáadott
  • 2 burgonya Hozzáadott
  • 2 paradicsom Hozzáadott
  • 2 összezúzott szem bors Hozzáadott
  • 1 csipet kömény Hozzáadott
  • 2 evőkanál zsír Hozzáadott
  • 1 Csésze tejföl Hozzáadott
  • só frissen őrölt bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A húst csonttal együtt nagy darabokra vágjuk, és zsíron megpirítjuk.

2. Lépés

A hagymát apróra vágjuk, hozzáadjuk a húshoz és addig pirítjuk, míg a hagyma üveges nem lesz.

3. Lépés

Megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, felöntjük annyi vízzel, mely ellepi, és hozzáadunk sót, frissen őrölt borsot és köményt.

4. Lépés

Mikor felforrt, hozzáadjuk a kockákra vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert, fehérrépát és burgonyát, majd a félbevágott vagy negyedbevágott paradicsomokat.

5. Lépés

Mikor a zöldségek is megfőttek, a tűzről levéve belekeverjük a tejfölt. Tálalás előtt a levest még ízesíthetjük.

6. Lépés

Forrón tálaljuk, lehetőleg friss kenyérrel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új