Forrás: Canva
Bolognai rakott tészta
Ez a recept egy sütőben sült bolognai tésztára vonatkozik, amely alkalmas ebédre vagy vacsorára.
Hozzávalók
- 300 g tészta
- 500 g darált marhahús
- 1 db The Onion
- 2 gerezd Fokhagyma
- 400 g paradicsompüré
- 150 g kemény sajt
- 2 kanalak olívaolaj
- só és bors
- bazsalikom
- oregánó
Eljárás
A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint főzzük meg, al dente. Miután megfőtt a tészta, öblítsük le hideg vízzel és hagyjuk lecsepegni.
Egy serpenyőben olívaolajon apróra vágott hagymát pirítunk, amíg enyhén aranybarna nem lesz. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, és együtt még egy kis ideig pirítjuk.
Ezután hozzáadjuk a serpenyőbe a darált húst és összesütjük, amíg a hús elkészül. Végül hozzáadjuk a paradicsompürét, ízesítjük sóval, fűszerekkel, bazsalikommal és oregánóval, majd mindent összekeverünk. A szószt mérsékelt tűzön főzzük, amíg besűrűsödik.
Az elkészült tésztát összekeverjük a húsos szósszal, majd beletesszük egy sütőtálba. Megszórjuk reszelt sajttal.
A tepsit előmelegített sütőbe helyezzük, és a bolognai tésztát 180 fokon kb. 20 percig sütjük, amíg a sajt aranysárga és szépen pirított nem lesz.