HIRDETŐ

Forrás: Canva

Bolognai rakott tészta

Ez a recept egy sütőben sült bolognai tésztára vonatkozik, amely alkalmas ebédre vagy vacsorára.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 300 g tészta Hozzáadott
  • 500 g darált marhahús Hozzáadott
  • 1 db The Onion Hozzáadott
  • 2 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 400 g paradicsompüré Hozzáadott
  • 150 g kemény sajt Hozzáadott
  • 2 kanalak olívaolaj Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • bazsalikom Hozzáadott
  • oregánó Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint főzzük meg, al dente. Miután megfőtt a tészta, öblítsük le hideg vízzel és hagyjuk lecsepegni.

2. Lépés

Egy serpenyőben olívaolajon apróra vágott hagymát pirítunk, amíg enyhén aranybarna nem lesz. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, és együtt még egy kis ideig pirítjuk.

3. Lépés

Ezután hozzáadjuk a serpenyőbe a darált húst és összesütjük, amíg a hús elkészül. Végül hozzáadjuk a paradicsompürét, ízesítjük sóval, fűszerekkel, bazsalikommal és oregánóval, majd mindent összekeverünk. A szószt mérsékelt tűzön főzzük, amíg besűrűsödik.

4. Lépés

Az elkészült tésztát összekeverjük a húsos szósszal, majd beletesszük egy sütőtálba. Megszórjuk reszelt sajttal.

5. Lépés

A tepsit előmelegített sütőbe helyezzük, és a bolognai tésztát 180 fokon kb. 20 percig sütjük, amíg a sajt aranysárga és szépen pirított nem lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új