Forrás: HLPhoto for Adobe Stock
Borgonai pecsenye párolva
Egy ízletes borgonai pecsenye bőséges borral. Ez a hagyományos recept tökéletes egy hangulatos vacsorához vagy különleges alkalmakra. A pecsenye omlós és szaftos lesz, míg a bor mély, erős ízt kölcsönöz.
Hozzávalók
Sült
- 11⁄2 kg Marhahús pörkölt
- 1 Teáskanál só
- 1 Teáskanál Fekete bors
- 2 Evőkanál olaj
- 2 apróra vágott Hagymák
- 2 apróra vágott gerezd fokhagyma
Borgonyai boros mártás
- 750 ml Borgonyai bor
- 2 Evőkanál paradicsompüré
- 2 Csokor Friss tímian
- 2 Levelek Babérlevelek
- 1 Teáskanál cukor
Eljárás
A bordeauxi pörkölt receptjéhez először melegítsük elő a sütőt 175°C-ra. Dörzsöljük be a marhasültet sóval és borssal.
Melegítse fel az olajat egy nagy serpenyőben, és pirítsa meg a húst minden oldalán. Amint a hús minden oldalán megpirult, vegye ki a serpenyőből és tegye félre.
Ugyanabban a sütőben pirítsa meg a kockázott hagymát és az aprított fokhagymát, amíg átlátszó nem lesz.
Öntse a bort a tűzálló tálba és hozza fel forrásig. Adja hozzá a paradicsompürét, a kakukkfűt, a babérlevelet és a cukrot.
Tegyük vissza a húst a sütőbe, és öntsük le a boros mártással. Tegyük rá a fedőt, és a előmelegített sütőben hagyjuk 2-3 órán át párolódni.
Vegyük ki a burgundi sültet a sütőből és hagyjuk egy kicsit pihenni. Ezután szeleteljük fel és burgundi bor mártással szolgáljuk fel.