HIRDETŐ

Forrás: HLPhoto for Adobe Stock

Borgonai pecsenye párolva

Egy ízletes borgonai pecsenye bőséges borral. Ez a hagyományos recept tökéletes egy hangulatos vacsorához vagy különleges alkalmakra. A pecsenye omlós és szaftos lesz, míg a bor mély, erős ízt kölcsönöz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Sült

  • 112 kg Marhahús pörkölt Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Fekete bors Hozzáadott
  • 2 Evőkanál olaj Hozzáadott
  • 2 apróra vágott Hagymák Hozzáadott
  • 2 apróra vágott gerezd fokhagyma Hozzáadott

Borgonyai boros mártás

  • 750 ml Borgonyai bor Hozzáadott
  • 2 Evőkanál paradicsompüré Hozzáadott
  • 2 Csokor Friss tímian Hozzáadott
  • 2 Levelek Babérlevelek Hozzáadott
  • 1 Teáskanál cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

A bordeauxi pörkölt receptjéhez először melegítsük elő a sütőt 175°C-ra. Dörzsöljük be a marhasültet sóval és borssal.

2. Lépés

Melegítse fel az olajat egy nagy serpenyőben, és pirítsa meg a húst minden oldalán. Amint a hús minden oldalán megpirult, vegye ki a serpenyőből és tegye félre.

3. Lépés

Ugyanabban a sütőben pirítsa meg a kockázott hagymát és az aprított fokhagymát, amíg átlátszó nem lesz.

4. Lépés

Öntse a bort a tűzálló tálba és hozza fel forrásig. Adja hozzá a paradicsompürét, a kakukkfűt, a babérlevelet és a cukrot.

5. Lépés

Tegyük vissza a húst a sütőbe, és öntsük le a boros mártással. Tegyük rá a fedőt, és a előmelegített sütőben hagyjuk 2-3 órán át párolódni.

6. Lépés

Vegyük ki a burgundi sültet a sütőből és hagyjuk egy kicsit pihenni. Ezután szeleteljük fel és burgundi bor mártással szolgáljuk fel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új