HIRDETŐ

Forrás: HLPhoto for Adobe Stock

Borgonai pecsenye párolva

Egy ízletes borgonai pecsenye bőséges borral. Ez a hagyományos recept tökéletes egy hangulatos vacsorához vagy különleges alkalmakra. A pecsenye omlós és szaftos lesz, míg a bor mély, erős ízt kölcsönöz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Sült

  • 112 kg Marhahús pörkölt Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Fekete bors Hozzáadott
  • 2 Evőkanál olaj Hozzáadott
  • 2 apróra vágott Hagymák Hozzáadott
  • 2 apróra vágott gerezd fokhagyma Hozzáadott

Borgonyai boros mártás

  • 750 ml Borgonyai bor Hozzáadott
  • 2 Evőkanál paradicsompüré Hozzáadott
  • 2 Csokor Friss tímian Hozzáadott
  • 2 Levelek Babérlevelek Hozzáadott
  • 1 Teáskanál cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

A bordeauxi pörkölt receptjéhez először melegítsük elő a sütőt 175°C-ra. Dörzsöljük be a marhasültet sóval és borssal.

2. Lépés

Melegítse fel az olajat egy nagy serpenyőben, és pirítsa meg a húst minden oldalán. Amint a hús minden oldalán megpirult, vegye ki a serpenyőből és tegye félre.

3. Lépés

Ugyanabban a sütőben pirítsa meg a kockázott hagymát és az aprított fokhagymát, amíg átlátszó nem lesz.

4. Lépés

Öntse a bort a tűzálló tálba és hozza fel forrásig. Adja hozzá a paradicsompürét, a kakukkfűt, a babérlevelet és a cukrot.

5. Lépés

Tegyük vissza a húst a sütőbe, és öntsük le a boros mártással. Tegyük rá a fedőt, és a előmelegített sütőben hagyjuk 2-3 órán át párolódni.

6. Lépés

Vegyük ki a burgundi sültet a sütőből és hagyjuk egy kicsit pihenni. Ezután szeleteljük fel és burgundi bor mártással szolgáljuk fel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek