HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Shutterbug75

Bőrös császár

Összességében a Bőrös császár egy ízletes étel, amely a hagyományos magyar konyha kedvelt eleme. Az elkészítése igényli a főzés szeretetét és a türelmet, de az eredmény minden bizonnyal kárpótolja majd a fáradozásokat.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 112 kg malacoldalas Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 evőkanál méz Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 4 evőkanál olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A malacoldalast egy éles késsel dekoratív csíkokra vágjuk, majd egy tálba tesszük, és bekenjük sóval és borssal. A hús bőrös részét beirdalom egy éles kés hegyével. Ajánlatos a húst ebben az állapotban 1-2 órán keresztül pihentetni, hogy az ízek jól összeérjenek.

2. Lépés

Ezután egy tepsibe rakom a húst, és a bőrös részét kenjük meg a mézzel, majd a fokhagymát rányomjuk. Az egész tepsit beborítom olajjal, és előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 2-3 órán át sütjük. Ajánlom, hogy ha a sütés közben a bőr túl hamar barnulna, akkor a sütési idő fele táján takarjuk le alufóliával, hogy a hús ne égjen oda.

3. Lépés

A húst tálalás előtt hagyjuk kissé kihűlni, ezután szeleteljük fel. Ideális köretnek tartom a hagyományos párolt káposztát és a sült burgonyát.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek