HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Shutterbug75

Bőrös császár

Összességében a Bőrös császár egy ízletes étel, amely a hagyományos magyar konyha kedvelt eleme. Az elkészítése igényli a főzés szeretetét és a türelmet, de az eredmény minden bizonnyal kárpótolja majd a fáradozásokat.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 112 kg malacoldalas Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 evőkanál méz Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 4 evőkanál olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A malacoldalast egy éles késsel dekoratív csíkokra vágjuk, majd egy tálba tesszük, és bekenjük sóval és borssal. A hús bőrös részét beirdalom egy éles kés hegyével. Ajánlatos a húst ebben az állapotban 1-2 órán keresztül pihentetni, hogy az ízek jól összeérjenek.

2. Lépés

Ezután egy tepsibe rakom a húst, és a bőrös részét kenjük meg a mézzel, majd a fokhagymát rányomjuk. Az egész tepsit beborítom olajjal, és előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 2-3 órán át sütjük. Ajánlom, hogy ha a sütés közben a bőr túl hamar barnulna, akkor a sütési idő fele táján takarjuk le alufóliával, hogy a hús ne égjen oda.

3. Lépés

A húst tálalás előtt hagyjuk kissé kihűlni, ezután szeleteljük fel. Ideális köretnek tartom a hagyományos párolt káposztát és a sült burgonyát.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új