HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Brassói aprópecsenye

Egyszerűen elkészíthető kalóriabomba. Húskedvelők számára kötelező alaprecept.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 400 g sertés lapocka Hozzáadott
  • 600 g burgonya Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma felaprítva Hozzáadott
  • 1 tk Majoránna Hozzáadott
  • 1 ks leveskocka Hozzáadott
  • 1 evőkanál Paprika Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A húst apró, kb 2 cm-es kockákra vágjuk.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben felhevítünk egy kevés olajat és megpirítjuk rajta a húst. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a majorannát. A leveskockát kevés forró vízben feloldjuk, a húsra öntjük, és fedő alatt óvatosan pároljuk.

3. Lépés

Közben a burgonyát meghámozzuk és kockákra vágjuk - körülbelül akkorákra, mint a húsdarabok -, majd olajban kisütjük. Papír törlőkendővel bélelt tálba kiszedjük.

4. Lépés

A sertéshús alatt, nagyobb lángot kapcsolunk, majd addig sütjük, amíg a darabok mindenhol aranybarnák nem lesznek. Hozzáadjuk a paprikát és kevergetés melett pirítsuk 30 másodpercig. Ezt követően adjuk hozzá a burgonyát, hogy átmelegedjen.

5. Lépés

Melegen, apróra vágott petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új