Forrás: Youtube
Brassói aprópecsenye
Egyszerűen elkészíthető kalóriabomba. Húskedvelők számára kötelező alaprecept.
Hozzávalók
- 400 g sertés lapocka
- 600 g burgonya
- 3 gerezd fokhagyma felaprítva
- 1 tk Majoránna
- 1 ks leveskocka
- 1 evőkanál Paprika
- só
- bors
Eljárás
A húst apró, kb 2 cm-es kockákra vágjuk.
Egy nagy serpenyőben felhevítünk egy kevés olajat és megpirítjuk rajta a húst. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a majorannát. A leveskockát kevés forró vízben feloldjuk, a húsra öntjük, és fedő alatt óvatosan pároljuk.
Közben a burgonyát meghámozzuk és kockákra vágjuk - körülbelül akkorákra, mint a húsdarabok -, majd olajban kisütjük. Papír törlőkendővel bélelt tálba kiszedjük.
A sertéshús alatt, nagyobb lángot kapcsolunk, majd addig sütjük, amíg a darabok mindenhol aranybarnák nem lesznek. Hozzáadjuk a paprikát és kevergetés melett pirítsuk 30 másodpercig. Ezt követően adjuk hozzá a burgonyát, hogy átmelegedjen.
Melegen, apróra vágott petrezselyemmel díszítve tálaljuk.