:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/OA_HmqZUKUX6Efn1nt_Y/ab021ac039c6b50708811ea92961d2.jpeg)
Forrás: Saulich from Getty Images
Brokkoli krémleves liszt nélkül
Imádjuk ezt a brokkolikrémlevest, különösen finom íze miatt. Én nem sűrítem liszttel.
Hozzávalók
- 1 darab brokkoli
- 1 darab nagy hagyma
- 2 gerezd Fokhagyma
- 1 l Zöldség- vagy csirkeleves
- 100 ml Tejszínhab
- só és bors ízlés szerint
- 1 kanál Olívaolaj
Eljárás
Egy közepes lángon előmelegített serpenyőben egy evőkanál olívaolajon pirítsa meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Néhány perc múlva hozzáadjuk a kisebb virágokra vágott brokkolit, és néhány percig sütjük, amíg aranybarnára pirul. Ez a lépés intenzívebb ízt ad a levesnek.
Öntse a húslevest a zöldségekre, és főzze kis lángon körülbelül 15 percig, amíg a brokkoli megpuhul. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
A levest merülőmixerrel simára turmixoljuk. Ha durvább állagot szeretne, nem kell az összes zöldséget teljesen összeturmixolnia. Néha hagyok néhány darab brokkolit, így azok "darabokként" jelennek meg a levesben, ami hozzáad az ízéhez.
Végül adjuk hozzá a tejszínt, és hagyjuk 2 percig főni.