Forrás: Hibiscus81 from Getty Images
Brokkoli mártás tésztához
Ez a brokkoli mártás ideális a tésztához. A vitaminokban gazdag és mindenkit elkápráztat, aki értékeli a brokkoli markáns ízét.
Hozzávalók
Mártás
- 1 db brokkoli
- 200 ml főzőtejszín
- 1 db The Onion
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 EK olívaolaj
- 1 teáskanál Só
- 1 teáskanál frissen őrölt fekete bors
Tészta
- 400 g Tészta (penne, fusilli, stb.)
- 2 l Tésztafőzéshez való víz
- 1 teáskanál Só
Eljárás
A brokkolit megtisztítjuk és kisebb rózsákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk és apróra vágjuk.
Felforrósítjuk az olívaolajat a serpenyőben, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, és pirítjuk, amíg a hagyma aranysárgává nem válik.
Hozzáadjuk a brokkolit és tovább sütjük körülbelül 5 percig. Ezután hozzáadjuk a tejszínt, megsózzuk, megfűszerezzük és 10 percig pároljuk fedő alatt.
Közben sós vízben főzzük meg az al dente tésztát a csomagoláson található utasítás szerint.
A főtt tésztát leszűrjük és hozzáadjuk a brokkolis mártáshoz. Mindent összekeverünk és még egy ideig hagyjuk a serpenyőben, hogy a tészta beszívja a mártást.
A kész brokkolis szósszal tálalt tészta azonnal felszolgálható. Ízlés szerint megszórhatjuk parmezánnal. Jó étvágyat!