HIRDETŐ

Forrás: Hibiscus81 from Getty Images

Brokkoli mártás tésztához

Ez a brokkoli mártás ideális a tésztához. A vitaminokban gazdag és mindenkit elkápráztat, aki értékeli a brokkoli markáns ízét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Mártás

  • 1 db brokkoli Hozzáadott
  • 200 ml főzőtejszín Hozzáadott
  • 1 db The Onion Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 EK olívaolaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál frissen őrölt fekete bors Hozzáadott

Tészta

  • 400 g Tészta (penne, fusilli, stb.) Hozzáadott
  • 2 l Tésztafőzéshez való víz Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A brokkolit megtisztítjuk és kisebb rózsákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk és apróra vágjuk.

2. Lépés

Felforrósítjuk az olívaolajat a serpenyőben, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, és pirítjuk, amíg a hagyma aranysárgává nem válik.

3. Lépés

Hozzáadjuk a brokkolit és tovább sütjük körülbelül 5 percig. Ezután hozzáadjuk a tejszínt, megsózzuk, megfűszerezzük és 10 percig pároljuk fedő alatt.

4. Lépés

Közben sós vízben főzzük meg az al dente tésztát a csomagoláson található utasítás szerint.

5. Lépés

A főtt tésztát leszűrjük és hozzáadjuk a brokkolis mártáshoz. Mindent összekeverünk és még egy ideig hagyjuk a serpenyőben, hogy a tészta beszívja a mártást.

6. Lépés

A kész brokkolis szósszal tálalt tészta azonnal felszolgálható. Ízlés szerint megszórhatjuk parmezánnal. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek