HIRDETŐ

Forrás: Hibiscus81 from Getty Images

Brokkoli mártás tésztához

Ez a brokkoli mártás ideális a tésztához. A vitaminokban gazdag és mindenkit elkápráztat, aki értékeli a brokkoli markáns ízét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Mártás

  • 1 db brokkoli Hozzáadott
  • 200 ml főzőtejszín Hozzáadott
  • 1 db The Onion Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 EK olívaolaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál frissen őrölt fekete bors Hozzáadott

Tészta

  • 400 g Tészta (penne, fusilli, stb.) Hozzáadott
  • 2 l Tésztafőzéshez való víz Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A brokkolit megtisztítjuk és kisebb rózsákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk és apróra vágjuk.

2. Lépés

Felforrósítjuk az olívaolajat a serpenyőben, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, és pirítjuk, amíg a hagyma aranysárgává nem válik.

3. Lépés

Hozzáadjuk a brokkolit és tovább sütjük körülbelül 5 percig. Ezután hozzáadjuk a tejszínt, megsózzuk, megfűszerezzük és 10 percig pároljuk fedő alatt.

4. Lépés

Közben sós vízben főzzük meg az al dente tésztát a csomagoláson található utasítás szerint.

5. Lépés

A főtt tésztát leszűrjük és hozzáadjuk a brokkolis mártáshoz. Mindent összekeverünk és még egy ideig hagyjuk a serpenyőben, hogy a tészta beszívja a mártást.

6. Lépés

A kész brokkolis szósszal tálalt tészta azonnal felszolgálható. Ízlés szerint megszórhatjuk parmezánnal. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új