Bruschetta
Az olasz konyha egyik jellegzetes előételét, a bruschettát paradicsommal és fokhagymával készítjük el a könnyű, fűszeres olívaolajjal való megöntözés előtt.
Hozzávalók
- 1 nagy bagett
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 Közepes friss paradicsom
- 1 csokor friss bazsalikom
- 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
- só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt grill fokozatra. Vágjuk a bagettet keresztirányban kb. 2,5 cm vastagságú szeletekre.
A bagettszeleteket helyezzük tepsire, majd süssük őket aranybarnára mindkét oldalukon. Ez általában 1-2 percet vesz igénybe mindkét oldalt.
Ha kész, dörzsöljük meg a pirított bagettszeletek egyik oldalát félbevágott fokhagymával.
A paradicsomokat vágjuk apró kockákra, a bazsalikomot pedig aprítsuk fel. Keverjük össze a paradicsomot, bazsalikomot, olívaolajat, sót és borsot egy tálban.
Kanalazzuk a paradicsomos keveréket a fokhagymával bedörzsölt bagettszeletekre.
Tálaljuk azonnal, hogy a pirítós ropogós maradjon.