HIRDETŐ

Bruschetta

Az olasz konyha egyik jellegzetes előételét, a bruschettát paradicsommal és fokhagymával készítjük el a könnyű, fűszeres olívaolajjal való megöntözés előtt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 nagy bagett Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 4 Közepes friss paradicsom Hozzáadott
  • 1 csokor friss bazsalikom Hozzáadott
  • 4 evőkanál extra szűz olívaolaj Hozzáadott
  • só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt grill fokozatra. Vágjuk a bagettet keresztirányban kb. 2,5 cm vastagságú szeletekre.

2. Lépés

A bagettszeleteket helyezzük tepsire, majd süssük őket aranybarnára mindkét oldalukon. Ez általában 1-2 percet vesz igénybe mindkét oldalt.

3. Lépés

Ha kész, dörzsöljük meg a pirított bagettszeletek egyik oldalát félbevágott fokhagymával.

4. Lépés

A paradicsomokat vágjuk apró kockákra, a bazsalikomot pedig aprítsuk fel. Keverjük össze a paradicsomot, bazsalikomot, olívaolajat, sót és borsot egy tálban.

5. Lépés

Kanalazzuk a paradicsomos keveréket a fokhagymával bedörzsölt bagettszeletekre.

6. Lépés

Tálaljuk azonnal, hogy a pirítós ropogós maradjon.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új