HIRDETŐ

Forrás: Rábaparti Étterem és Pizzéria

Budapest szelet

Sok szeretettel készítettem el ezt a receptet, és remélem, te is ugyanúgy élvezni fogod a főzés folyamatát, mint én!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Slice sertés karaj Hozzáadott
  • 4 csapott evőkanál mustár Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • fűszerpaprika Hozzáadott
  • zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Előételként kezdjük a hússzeleteket enyhén kiklopfolni, de ügyeljünk arra, hogy a szélén ne legyenek repedések. Ezt nagyon fontosnak találtam, mert így marad a húszelet egyben sütés közben is.

2. Lépés

A kiklopfolt hússzeleteket kenjük meg vékonyan mustárral mindkét oldalukon. Itt fontos, hogy ne legyen túl erős a mustár íz, ezért a mértékadó a \vékonyan\ szó használata.

3. Lépés

A fokhagymát tisztítsuk meg, majd reszeljük le és keverjük el egy kis sóval. Bátran ajánlom a reszelést, mert így a fokhagyma íze sokkal intenzívebb lesz, és jól átjárja a húst.

4. Lépés

A fokhagymás sóval, borssal és pirospaprikával ízesített hússzeleteket forgassuk meg a felvert tojásban, majd a zsemlemorzsában. Én mindig kétszer forgatom a húsokat a tojásban és a zsemlemorzsában, így lesz igazán ropogós a bunda.

5. Lépés

A panírozott hússzeleteket forró olajban süssük aranybarnára. Az olaj mennyiségével ne spóroljunk, a sütés során a hús körbe legyen olajban, így lesz szép egyenletes a sült bundája.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új