Forrás: Rábaparti Étterem és Pizzéria
Budapest szelet
Sok szeretettel készítettem el ezt a receptet, és remélem, te is ugyanúgy élvezni fogod a főzés folyamatát, mint én!
Hozzávalók
- 4 Slice sertés karaj
- 4 csapott evőkanál mustár
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- fűszerpaprika
- zsemlemorzsa
- 2 tojás
- olaj a sütéshez
Eljárás
Előételként kezdjük a hússzeleteket enyhén kiklopfolni, de ügyeljünk arra, hogy a szélén ne legyenek repedések. Ezt nagyon fontosnak találtam, mert így marad a húszelet egyben sütés közben is.
A kiklopfolt hússzeleteket kenjük meg vékonyan mustárral mindkét oldalukon. Itt fontos, hogy ne legyen túl erős a mustár íz, ezért a mértékadó a \vékonyan\ szó használata.
A fokhagymát tisztítsuk meg, majd reszeljük le és keverjük el egy kis sóval. Bátran ajánlom a reszelést, mert így a fokhagyma íze sokkal intenzívebb lesz, és jól átjárja a húst.
A fokhagymás sóval, borssal és pirospaprikával ízesített hússzeleteket forgassuk meg a felvert tojásban, majd a zsemlemorzsában. Én mindig kétszer forgatom a húsokat a tojásban és a zsemlemorzsában, így lesz igazán ropogós a bunda.
A panírozott hússzeleteket forró olajban süssük aranybarnára. Az olaj mennyiségével ne spóroljunk, a sütés során a hús körbe legyen olajban, így lesz szép egyenletes a sült bundája.