HIRDETŐ

Forrás: Rábaparti Étterem és Pizzéria

Budapest szelet

Sok szeretettel készítettem el ezt a receptet, és remélem, te is ugyanúgy élvezni fogod a főzés folyamatát, mint én!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Slice sertés karaj Hozzáadott
  • 4 csapott evőkanál mustár Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • fűszerpaprika Hozzáadott
  • zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Előételként kezdjük a hússzeleteket enyhén kiklopfolni, de ügyeljünk arra, hogy a szélén ne legyenek repedések. Ezt nagyon fontosnak találtam, mert így marad a húszelet egyben sütés közben is.

2. Lépés

A kiklopfolt hússzeleteket kenjük meg vékonyan mustárral mindkét oldalukon. Itt fontos, hogy ne legyen túl erős a mustár íz, ezért a mértékadó a \vékonyan\ szó használata.

3. Lépés

A fokhagymát tisztítsuk meg, majd reszeljük le és keverjük el egy kis sóval. Bátran ajánlom a reszelést, mert így a fokhagyma íze sokkal intenzívebb lesz, és jól átjárja a húst.

4. Lépés

A fokhagymás sóval, borssal és pirospaprikával ízesített hússzeleteket forgassuk meg a felvert tojásban, majd a zsemlemorzsában. Én mindig kétszer forgatom a húsokat a tojásban és a zsemlemorzsában, így lesz igazán ropogós a bunda.

5. Lépés

A panírozott hússzeleteket forró olajban süssük aranybarnára. Az olaj mennyiségével ne spóroljunk, a sütés során a hús körbe legyen olajban, így lesz szép egyenletes a sült bundája.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek