Forrás: Pixabay: RitaE
Burgundi sertéskaraj
Ez a kifinomult recept egy igazi klasszikus burgundi konyha darabja. A sertéskarajt pikáns szósszal, hozzávalókkal és fűszerekkel ízesítjük, majd lassan főzzük, hogy minden íz összeérjen. Érdemes hozzá egy pohár jó minőségű borral fogyasztani.
Hozzávalók
sertéskaraj
- 800 Gram sertéskaraj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ks hagyma
szósz
- 50 Gram liszt
- 50 Gram vaj
- 250 ml vörösborszósz
egyéb
- 1 kiskanál Kakukkfű
- 2 csipet só
- 2 csipet bors
Eljárás
Először szeleteljük fel a sertéskarajt, majd sózzuk és borsozzuk be a húst.
A hagymát és a fokhagymát aprítsuk fel, majd egy nagy serpenyőben olívaolajon pirítsuk meg.
Ezután a húst is tegyük a serpenyőbe, és pirítsuk meg mindkét oldalán.
Közben készítsük el a szószt: a vajat olvasszuk meg, adjuk hozzá a lisztet, majd lassan öntsük hozzá a borot, folyamatosan keverjük, hogy csomómentes legyen.
Miután a hús mindkét oldala megpirult, öntsük rá a szószt, majd szórjunk rá kakukkfüvet, és főzzük alacsony hőmérsékleten fedő alatt körülbelül 90 percig.
Servírozzuk friss bagettel és élvezzük a finom burgundi sertéskarajt!