HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: RitaE

Burgundi sertéskaraj

Ez a kifinomult recept egy igazi klasszikus burgundi konyha darabja. A sertéskarajt pikáns szósszal, hozzávalókkal és fűszerekkel ízesítjük, majd lassan főzzük, hogy minden íz összeérjen. Érdemes hozzá egy pohár jó minőségű borral fogyasztani.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

sertéskaraj

  • 800 Gram sertéskaraj Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ks hagyma Hozzáadott

szósz

  • 50 Gram liszt Hozzáadott
  • 50 Gram vaj Hozzáadott
  • 250 ml vörösborszósz Hozzáadott

egyéb

  • 1 kiskanál Kakukkfű Hozzáadott
  • 2 csipet Hozzáadott
  • 2 csipet bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Először szeleteljük fel a sertéskarajt, majd sózzuk és borsozzuk be a húst.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát aprítsuk fel, majd egy nagy serpenyőben olívaolajon pirítsuk meg.

3. Lépés

Ezután a húst is tegyük a serpenyőbe, és pirítsuk meg mindkét oldalán.

4. Lépés

Közben készítsük el a szószt: a vajat olvasszuk meg, adjuk hozzá a lisztet, majd lassan öntsük hozzá a borot, folyamatosan keverjük, hogy csomómentes legyen.

5. Lépés

Miután a hús mindkét oldala megpirult, öntsük rá a szószt, majd szórjunk rá kakukkfüvet, és főzzük alacsony hőmérsékleten fedő alatt körülbelül 90 percig.

6. Lépés

Servírozzuk friss bagettel és élvezzük a finom burgundi sertéskarajt!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új