Forrás: homydesign from Canva
Caldo Verde
A Caldo Verde egy hagyományos portugál leves, főként krumpli, kolbász és kelkáposzta alkotja. Egy kiadós és ízletes étel, ami kiválóan alkalmas hideg téli napokra.
Hozzávalók
- 500 g krumpli
- 2 ks hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ks kolbász
- 200 g kelkáposzta
- 1 tk só
- 1 tk bors
Eljárás
A krumplit, hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és felkockázzuk.
Egy nagy fazékban add hozzá az olajat és a kolbászt, és pirítsd meg a kolbászt.
Amikor a kolbász megpirult, vedd ki a fazékból és tedd félre. Ebben az olajban pirítsd meg a hagymát és a fokhagymát.
Amikor a hagyma megpirult, add hozzá a krumplit és annyi vizet, hogy ellepje. Főzd lágy lángon, amíg a krumpli megpuhul.
Amikor a krumpli megpuhult, pürésítsd le a levest botmixerrel vagy turmixgéppel. Ha túl sűrűnek találod, adj hozzá még vizet.
Add hozzá a felszeletelt kelkáposztát és a félretett kolbászt a leveshez, és főzd további 10 percig.
Ízlés szerint sózd, borsozd. Tálald forrón.