HIRDETŐ

Forrás: homydesign from Canva

Caldo Verde

A Caldo Verde egy hagyományos portugál leves, főként krumpli, kolbász és kelkáposzta alkotja. Egy kiadós és ízletes étel, ami kiválóan alkalmas hideg téli napokra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g krumpli Hozzáadott
  • 2 ks hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 ks kolbász Hozzáadott
  • 200 g kelkáposzta Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
  • 1 tk bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A krumplit, hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és felkockázzuk.

2. Lépés

Egy nagy fazékban add hozzá az olajat és a kolbászt, és pirítsd meg a kolbászt.

3. Lépés

Amikor a kolbász megpirult, vedd ki a fazékból és tedd félre. Ebben az olajban pirítsd meg a hagymát és a fokhagymát.

4. Lépés

Amikor a hagyma megpirult, add hozzá a krumplit és annyi vizet, hogy ellepje. Főzd lágy lángon, amíg a krumpli megpuhul.

5. Lépés

Amikor a krumpli megpuhult, pürésítsd le a levest botmixerrel vagy turmixgéppel. Ha túl sűrűnek találod, adj hozzá még vizet.

6. Lépés

Add hozzá a felszeletelt kelkáposztát és a félretett kolbászt a leveshez, és főzd további 10 percig.

7. Lépés

Ízlés szerint sózd, borsozd. Tálald forrón.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

829 receptek

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Húsételek

1230 receptek

Saláták

275 receptek

Szószok

285 receptek