HIRDETŐ

Forrás: homydesign from Canva

Caldo Verde

A Caldo Verde egy hagyományos portugál leves, főként krumpli, kolbász és kelkáposzta alkotja. Egy kiadós és ízletes étel, ami kiválóan alkalmas hideg téli napokra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g krumpli Hozzáadott
  • 2 ks hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 ks kolbász Hozzáadott
  • 200 g kelkáposzta Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
  • 1 tk bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A krumplit, hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és felkockázzuk.

2. Lépés

Egy nagy fazékban add hozzá az olajat és a kolbászt, és pirítsd meg a kolbászt.

3. Lépés

Amikor a kolbász megpirult, vedd ki a fazékból és tedd félre. Ebben az olajban pirítsd meg a hagymát és a fokhagymát.

4. Lépés

Amikor a hagyma megpirult, add hozzá a krumplit és annyi vizet, hogy ellepje. Főzd lágy lángon, amíg a krumpli megpuhul.

5. Lépés

Amikor a krumpli megpuhult, pürésítsd le a levest botmixerrel vagy turmixgéppel. Ha túl sűrűnek találod, adj hozzá még vizet.

6. Lépés

Add hozzá a felszeletelt kelkáposztát és a félretett kolbászt a leveshez, és főzd további 10 percig.

7. Lépés

Ízlés szerint sózd, borsozd. Tálald forrón.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új