HIRDETŐ

Forrás: didoi from Getty Images

Cékla torta

Finom sütemény, amelyet céklából sütöttek mascarponekrémmel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10

Útközben:

  • 500 g Cékla Hozzáadott
  • 200 g Cukor Hozzáadott
  • 200 ml Napraforgóolaj Hozzáadott
  • 2 db Tojás Hozzáadott
  • 250 g sima liszt Hozzáadott
  • 112 kanalak sütőpor Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott

A krémhez:

  • 100 g mascarpone Hozzáadott
  • 100 g Tejföl Hozzáadott
  • 50 g porcukor Hozzáadott
  • 1 db Vaníliás cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Először hámozzuk meg a céklát. Reszeljük le durva reszelőn. Ezután keverjük össze a cukorral, és hagyjuk pihenni egy ideig. Ezután adjuk hozzá az olajat és a tojást, és alaposan keverjük össze.

2. Lépés

Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a vaníliás cukrot, a sütőport és a sót.

3. Lépés

Ezután adjuk hozzá a száraz hozzávalókat a céklához, és alaposan keverjük össze az egészet, hogy összeálljon a tészta.

4. Lépés

Töltsük meg egy kizsírozott tortaformát, és 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük körülbelül egy órán át.

5. Lépés

Közben készítsük el a tölteléket. Verjük fel a mascarponét, adjuk hozzá a többi hozzávalót, és alaposan keverjük össze.

6. Lépés

Amikor a torta elkészült és egy kicsit kihűlt, vágjuk félbe.

7. Lépés

Kenjük meg tejszínnel, és szórjuk meg porcukorral.

8. Lépés

Tálalja tejszínhabbal és kedvenc gyümölcsével.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új