Forrás: didoi from Getty Images
Cékla torta
Finom sütemény, amelyet céklából sütöttek mascarponekrémmel.
Hozzávalók
Útközben:
- 500 g Cékla
- 200 g Cukor
- 200 ml Napraforgóolaj
- 2 db Tojás
- 250 g sima liszt
- 11⁄2 kanalak sütőpor
- csipetnyi só
A krémhez:
- 100 g mascarpone
- 100 g Tejföl
- 50 g porcukor
- 1 db Vaníliás cukor
Eljárás
Először hámozzuk meg a céklát. Reszeljük le durva reszelőn. Ezután keverjük össze a cukorral, és hagyjuk pihenni egy ideig. Ezután adjuk hozzá az olajat és a tojást, és alaposan keverjük össze.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a vaníliás cukrot, a sütőport és a sót.
Ezután adjuk hozzá a száraz hozzávalókat a céklához, és alaposan keverjük össze az egészet, hogy összeálljon a tészta.
Töltsük meg egy kizsírozott tortaformát, és 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük körülbelül egy órán át.
Közben készítsük el a tölteléket. Verjük fel a mascarponét, adjuk hozzá a többi hozzávalót, és alaposan keverjük össze.
Amikor a torta elkészült és egy kicsit kihűlt, vágjuk félbe.
Kenjük meg tejszínnel, és szórjuk meg porcukorral.
Tálalja tejszínhabbal és kedvenc gyümölcsével.