HIRDETŐ

Forrás: didoi from Getty Images

Cékla torta

Finom sütemény, amelyet céklából sütöttek mascarponekrémmel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10

Útközben:

  • 500 g Cékla Hozzáadott
  • 200 g Cukor Hozzáadott
  • 200 ml Napraforgóolaj Hozzáadott
  • 2 db Tojás Hozzáadott
  • 250 g sima liszt Hozzáadott
  • 112 kanalak sütőpor Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott

A krémhez:

  • 100 g mascarpone Hozzáadott
  • 100 g Tejföl Hozzáadott
  • 50 g porcukor Hozzáadott
  • 1 db Vaníliás cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Először hámozzuk meg a céklát. Reszeljük le durva reszelőn. Ezután keverjük össze a cukorral, és hagyjuk pihenni egy ideig. Ezután adjuk hozzá az olajat és a tojást, és alaposan keverjük össze.

2. Lépés

Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a vaníliás cukrot, a sütőport és a sót.

3. Lépés

Ezután adjuk hozzá a száraz hozzávalókat a céklához, és alaposan keverjük össze az egészet, hogy összeálljon a tészta.

4. Lépés

Töltsük meg egy kizsírozott tortaformát, és 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük körülbelül egy órán át.

5. Lépés

Közben készítsük el a tölteléket. Verjük fel a mascarponét, adjuk hozzá a többi hozzávalót, és alaposan keverjük össze.

6. Lépés

Amikor a torta elkészült és egy kicsit kihűlt, vágjuk félbe.

7. Lépés

Kenjük meg tejszínnel, és szórjuk meg porcukorral.

8. Lépés

Tálalja tejszínhabbal és kedvenc gyümölcsével.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek