HIRDETŐ
Forrás: didoi from Getty Images
Cékla torta
Nagyszerű recept a céklatortához, amely egyszerre édes és friss.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
- 300 g Nyers cékla
- 200 g Teljes kiőrlésű liszt
- 100 g Növényi olaj
- 250 g Méz vagy agavészirup
- 3 db Tojás
- 1 bal sütőpor
- 1 TK Fahéj
- csipetnyi só
- porcukor
HIRDETŐ
Eljárás
120 perc.
1. Lépés
Fontos, hogy a céklát főzés előtt alaposan megmossuk. Ezután reszeljük finomra. A legjobb, ha apró lyukú reszelőt használunk.
2. Lépés
Egy tálban keverje össze a céklát az olajjal és a mézzel vagy agavésziruppal.
3. Lépés
Ezután adjuk hozzá a tojásokat, és keverjük össze.
4. Lépés
Egy másik tálban keverje össze a lisztet, a sütőport, a fahéjat és egy csipet sót.
5. Lépés
Fokozatosan adjuk hozzá a száraz hozzávalókat a céklához és a tojáshoz, és alaposan keverjük össze.
6. Lépés
Öntse a tésztát a tortaformába.
7. Lépés
7.Süssük a céklatortát 40-45 percig 180 fokon.
8. Lépés
Tálalás előtt szórja meg a céklatortát porcukorral.