HIRDETŐ
Céklasaláta télire
A céklasaláta télire egy klasszikus magyar télálló előétel, melyben az édescékla, az ecetes savas íz és a frissítő dill lenyűgöző kombinációjában bárki megtalálhatja a kedvére való ízeket. Tökéletes kiegészítője a hidegtálaknak és a főételeknek egyaránt.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
- 1 kg cékla
- 2 evőkanál nádcukor
- 3 evőkanál világos borecet
- 1 csokor friss dill
- só, bors ízlés szerint
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
Mossuk meg a céklákat, és főzzük meg őket héjastól, amíg megpuhulnak.
2. Lépés
Ha kihűltek, hámozzuk le a héjukat, és vágjuk őket vékony szeletekké.
3. Lépés
Adagoljuk hozzá a nádcukrot, a borecetet, a finomra vágott dillt, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, majd keverjük össze alaposan.
4. Lépés
Hagyjuk a hűtőben néhány órán át, hogy az ízek összeérjenek.