HIRDETŐ

Céklasaláta télire

A céklasaláta télire egy klasszikus magyar télálló előétel, melyben az édescékla, az ecetes savas íz és a frissítő dill lenyűgöző kombinációjában bárki megtalálhatja a kedvére való ízeket. Tökéletes kiegészítője a hidegtálaknak és a főételeknek egyaránt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1 kg cékla Hozzáadott
  • 2 evőkanál nádcukor Hozzáadott
  • 3 evőkanál világos borecet Hozzáadott
  • 1 csokor friss dill Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Mossuk meg a céklákat, és főzzük meg őket héjastól, amíg megpuhulnak.

2. Lépés

Ha kihűltek, hámozzuk le a héjukat, és vágjuk őket vékony szeletekké.

3. Lépés

Adagoljuk hozzá a nádcukrot, a borecetet, a finomra vágott dillt, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, majd keverjük össze alaposan.

4. Lépés

Hagyjuk a hűtőben néhány órán át, hogy az ízek összeérjenek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új